His Band wint de 21e editie van Pocketpop His Band wint de 21e editie van Pocketpop

Prima finale met veel spelplezier

, Erik Nijsten en Eelco van Eldijk

His Band wint de 21e editie van Pocketpop

Prima finale met veel spelplezier

Erik Nijsten en Eelco van Eldijk ,

Op eerste paasdag vond alweer de 21e editie van Pocketpop plaats. Vier bands uit het Land van Maas en Waal streden in het prachtige cultuurgebouw D'n Bogerd in Druten voor de eerste plek. Vier maal rock, vier maal alleen maar mannen en vier gradaties in muzikaliteit leverde uiteindelijk His Band op als terechte winnaar.

Het uit Nijmegen en Deest afkomstige Went Up In Smoke mag de aftrap van Pocketpop 2012 verrichten. De band is op het laatste moment opgetrommeld. Zij vervangen Wilhelm Freddie, een band die hoge ogen gooide maar helaas niet op de finale kan spelen in verband met een geplande vakantie. Het zal de vier rockers van Went Up In Smoke een worst wezen, ze hebben vandaag niets te verliezen. Er wordt lekker aan de bas geplukt, de gitaarpartijen zijn verzorgd en mooi, de zang is helder en de drummer houdt alles in het gareel. Lekkere logge rock. Althans, de eerste paar nummers. Al snel blijkt dat de zanger erg beperkt is in zijn kunnen en de drummer lijkt na een paar minuten geen kracht meer te hebben om de snaredrum van een rake slag te voorzien. Ook de gitarist mag af en toe meer risico nemen en zich lekker uitleven op zijn gitaar. Dan kunnen de nummers die nu af en toe net niet spannend genoeg zijn, erg lekkere, meeslepende songs worden.

Gestoken in zwart-wit kleding treedt vervolgens de Nijmeegse band The Liquid Machine aan. Vanaf de eerste seconde is het duidelijk: deze vier heren zijn al een tijdje actief in de muziek en ze gaan ervoor. De gitaren scheuren lekker tegen elkaar, het spelplezier bij de bassist spat van het podium, maar het is vooral de drummer die opvalt door zijn strakke spel. The Liquid Machine speelt vrolijke rock met een twist en tussen de nummers door wordt er losjes gebabbeld met het publiek. Het oogt allemaal prima, maar toch lijkt het allemaal net iets té gemaakt. Trek de volgende keer gewoon je dagelijkse kloffie aan, laat het drummen aan de drummer over en ga lekker muziek maken. Niets meer en niets minder. Benieuwd wat deze band tijdens zowel de Roos van Nijmegen als Kaf en Koren gaat laten zien.

De derde band van deze editie van Pocketpop is Local Clown. De band staat in de finale dankzij de publieksprijs. En ook vanavond heeft Local Clown weer veel vrienden en familie opgetrommeld. Het viertal brengt met veel plezier hun rechttoe rechtaan seventies hardrock ten gehore. De weg die Local Clown nog moet afleggen om een strakke, goed op elkaar ingespeelde band te worden, is echter nog lang. Echter, het spelplezier en enthousiasme van het viertal uit Maas en Waal druipt van het podium af. Als beloning sleept Local Clown de aanmoedigingsprijs in de wacht.

Het laatste viertal dat het podium betreed is His Band en ook deze band heeft er duidelijk veel zin in. Vanaf de eerste minuut weet de band met hun aanstekelijke poprock de aandacht van het publiek vast te houden, en niet meer los te laten. Haast routineus, maar ook weer met veel plezier, slingeren ze hun catchy nummers de zaal in. Er is eigenlijk niets op aan te merken. Het klinkt allemaal lekker, er is meer dan genoeg afwisseling in de nummers en de interactie met het publiek is uitstekend. Nadat de zanger nog even tussen het publiek heeft staan zingen, is het voor velen duidelijk: hier staat de winnaar van Pocketpop. En zo geschiedde. Wie benieuwd is naar His Band, moet gewoon naar de voorrondes van de Roos van Nijmegen en/of Kaf en Koren van dit jaar komen. Want net als The Liquid Machine gaat His Band ook bij die twee competities zich van hun beste kant laten zien en horen. Of het viertal daar echter ook tot de finale weet door te dringen? Ach, de eerste prijs hebben ze bij Pocketpop in ieder geval al in de wacht gesleept. En terecht. Gefeliciteerd mannen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland