Het Oranjegevoel van 8Bahn: groter, maar nog steeds vernieuwend Het Oranjegevoel van 8Bahn: groter, maar nog steeds vernieuwend

Win 2x 2 kaarten voor 8Bahn Night & Day festival op 29 april

, Robin van der Beek

Het Oranjegevoel van 8Bahn: groter, maar nog steeds vernieuwend

Win 2x 2 kaarten voor 8Bahn Night & Day festival op 29 april

Robin van der Beek ,

Wat vijf jaar geleden kleinschalig begon is uitgegroeid tot een evenement met landelijke allure. 8Bahn Night & Day festival in Musispark Arnhem heeft dit jaar weer een primeur. Tijdens Koninginnenacht zullen de beats ook na middernacht in de kielzog van het Musispark doordenderen. De twee grote zalen van Musis Sacrum zullen tot diep in de nacht gevuld worden door een dansende menigte.

Ook op Koninginnedag zelf is er ruimte voor uitbreiding. Een tweede stage is toegevoegd aan het programma. “Het moet een baanbrekende editie worden”, vertelt organisator Pascal Rietman met veel enthousiasme. “De kracht van de voorgaande jaren willen we in stand houden. De laidbacksfeer en het parkgevoel is onze kracht. Daarnaast zorgen we voor een goede mix van gevestigde orde en nieuwe namen op ons festival.”

Inspiratie voor de line-up komt nog steeds uit de hoek van Berlijn. Al valt het op dat ook de UK sound dit jaar vrij sterk vertegenwoordigd is. Opvallende namen zijn er zeker te vinden. Absolute headliner is de Amerikaanse Rolando die zijn kunsten zal vertonen op de mainstage op 30 april. Zijn melodieuze en dansbare Detroit techno zal ongetwijfeld zorgen voor veel vrolijke gezichten en danspasjes. Ook een dag eerder is er genoeg te kiezen. ‘The Phantom of Techno’, zoals de Duitse Redshape ook wel genoemd wordt, is een opvallende verschijning achter zijn rode masker. Zijn producties zijn in menig platenkoffer van grote dj’s te vinden.

 

Vernieuwende muziek en namen komen beide dagen vooral van de Juxtapose stages. Naast Pinch uit Engeland staan hier ook veel Nederlandse talentvolle artiesten op het programma. Verwacht hier niet alleen techno, maar juist veel invloeden van dubstep tot hiphop en uitstapjes naar ouderwetse house.
 
“Naast 8Bahn Area in Ede waar binnenkort ons andere grote festival gaat komen, blijft dit een van de mooiere evenementen om te organiseren. Het Oranjegevoel is een soort van traditie geworden, het mag alleen geen kunstje worden. Wij willen elk jaar blijven verrassen”,  zegt Rietman tot besluit. Bij het zien van de line-up lijkt hiervan geen woord gelogen. Waar het Koninginnedagpubliek vaak alleen komt voor een feestje, kan ook de fijnproever zich deze twee dagen prima vermaken in het Musispark te Arnhem.
  
Als jij weet welke plaat de doorbraak betekende van Rolando bij het grote publiek, maak je kans op twee kaarten voor 8Bahn Queensnight special in Musis Sacrum.
 
Mail het antwoord uiterlijk zaterdag 23.57 uur naar prijsvraag@3voor12gelderland.nl 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland