Een koninklijk interview met the Bunny Bonanzas

"Een echte koningin omhult zich met huilende zigeunerjongens, rood fluweel en zwaar geglazuurde porseleinen beelden van tijgers."

Redactie 3voor12 gelderland ,

Op 30 april is het weer zover: Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen. Na een succesvolle samenwerking in 2011 is er ook dit jaar weer een 3voor12 gelderland-podium. We stellen alle acts aan je voor door middel van een koninklijk interview! Vandaag: the Bunny Bonanzas.

Hoe ga je Koninginnenacht doorbrengen?
Ik breng k-nacht werkend door op het Gele Rijdersplein in Arnhem. Daar staat vanuit Popcentrum Jacobiberg op 29 en 30 april een podium op het FreeFall Festival met meer dan 40 acts. Hard werken, maar wel leuk. De 29ste spelen daar o.a. Automatic Sam, Leeways, The Puta Madre Brothers, Gardenfest, Dearworld, Capacocha en Lieve Bertha.

Wie is de koningin van de Nederlandse muziekscene?
Oeh, moet ik kiezen tussen Geer of Goor?! Nah, de echte rock-‘n-rollkoningin is natuurlijk Mary Servaes. Op jeugdige leeftijd hoeren en snoeren, schimmige connecties in de periode van ‘40-‘45 en toch de koningin worden van alle Geer's en Goor's. Mooi spul! Een echte koningin omhult zich met huilende zigeunerjongens, rood fluweel en zwaar geglazuurde porseleinen beelden van tijgers.

Welke plaat of cd hoop jij ooit nog op de vrijmarkt op de kop te kunnen tikken?
Music To Be Murdered By, een lp met Alfred Hitchcock als verteller en een klassiek orkest. Het orkest speelt enkel en alleen waanzinnige suspense- en horrorthema's. Super coole lp. Ik heb iedere bit van de mp3's al grijs gedraaid, maar zou dat album graag eens zwart vinyl scoren. Al was het maar om Hitchcock te horen zeggen: "You're the kind of person that gives murder a bad name.”

Ben je wel eens als bezoeker op Oranjepop geweest?
Nooit als bezoeker. Maar ik draai sinds 2008 als presentator van Oranjepop mee (m.u.v. de editie van 2010, die heb ik gemist). Het beste optreden? Phoe, dat is lastig. Ik krijg eigenlijk zelden een complete set mee. Vorig jaar vond ik Jungle By Night erg cool. Dit jaar kijk ik naast de Bunnies-set uit naar The Kik en Lefties Soul Connection. Wat ik altijd super vindt aan Oranjepop is de relaxte vibe van de gehele crew. We hebben sinds 2008 alleen mooi weer gehad. Dat plus wifi in de backstage en super lekkere catering zorgt het er altijd voor dat Oranjepop toch één van de meest relaxte festivals is om te werken. Lekker hangen in de zon, in het park en goede bands. Ik ken ergere werkplekken.

Wie mag volgens jou niet ontbreken op Oranjepop?
Bruno de artiestenbegeleider. Ik ken hem nog van ‘vroeger’ toen hij punk was. Ik heb destijds veel samengespeeld met zijn band The Fart Farmers. Ik hou ervan om met hem te praten over alle genante en soms zelfs obscene dingen die hij vroeger deed. Ieder jaar doe ik weer mijn best om in het bijzijn van zoveel mogelijk mensen over zijn verleden te beginnen. Daar kijk ik altijd weer naar uit! Met Achmed Boukiour is het ook altijd feest. Maar ik ken helaas geen genante wapenfeiten van hem....ergens ben ik daar blij om!

Beatrix of Willem Alexander?
Friso!! Coole gast.

Mocht je nog meer kwijt willen, brand vooral los!
Jullie houden wel van een lekker sappig stukje riooljournalistiek daar bij 3voor12? Ik weet nog wel wat details over wc-borstels van bepaalde 3voor12 gelderland ‘journalisten’. Maar dan word het allemaal zo’n poep en piesverhaal, dat vind ik niet netjes. Laten we het hier maar bij houden.