Divers openingsakkoord Kaf en Koren 2012 Divers openingsakkoord Kaf en Koren 2012

Fake ID, The Hubschrauber en Zeitgeist klaar om de zeis te trotseren

, Redactie 3voor12 gelderland

Divers openingsakkoord Kaf en Koren 2012

Fake ID, The Hubschrauber en Zeitgeist klaar om de zeis te trotseren

Redactie 3voor12 gelderland ,

Zoals elk jaar organiseert Cultuur op de Campus ook dit jaar weer een competitie voor bandjes met Radboudstudenten. Op de eerste avond van Kaf en Koren stonden Fake ID, The Hubschrauber en Zeitgeist op het programma.

Altijd razend interessant, die nieuwe bandjesoogst. Kaf en Koren is al jaren een leuke manier om kennis te maken met jong talent, en ook deze achtste editie belooft veel goeds.

De eerste editie werd vooral gekenmerkt door een hoge diversiteit onder de verschillende deelnemers. Waar in het verleden bepaalde stijlen nogal konden overheersen – denk aan stonermetal of de Britse postpunk-revival van een aantal jaren terug – begon de eerste avond meteen met drie deelnemende bandjes puttend uit compleet verschillende platenkasten. Zo wist Fake ID met hun mix van ska en reggaegetinte rock een leuk feestje te bouwen voor hun in grote getale meegekomen schare fans, terwijl The Hubschrauber vooral imponeerde met sterk geschreven en inventieve indierockliedjes. Na wat vertraging door technisch malheur bracht Zeitgeist de diverse avond tot een passend slot met Nederlandse rap, Engelstalige zang, een drumcomputer, een toetsenist/cellist en een hoop grote glimlachen.  

Hoe ze het er precies van afbrachten, blijft tot na de laatste voorronde nog even geheim. Gelukkig hebben we wel alvast een fraaie selectie foto’s:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland