Bekijk ‘t maar! Black Rose Rebelz - The Last Day

Lokale acts met hun clip en het verhaal

Erik Nijsten ,

Video Killed The Radio Star klonk het ooit. Dankzij muziekzenders als MTV, TMF en vooral YouTube zijn videoclips bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In de nieuwe rubriek Bekijk ‘t maar! stellen wij een aantal vragen aan lokale bands en de filmmakers over hun videoclip. In deze aflevering: Black Rose Rebelz.

Waar en wanneer hebben jullie de videoclip opgenomen?
"De video is in Arnhem en Barneveld opgenomen, december vorig jaar."

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij nu is geworden?
"We wilden een echt verhaal vertellen, een boodschap meegeven aan de kijkers: dat na alle zorgen van het leven het goed kan komen, als je maar doorzet."

Is er nog iets leuks/spannends/bijzonders voorgevallen tijdens de opnames?
"Het gehele proces was indrukwekkend, omdat we er allemaal in leefden tijdens de opnames. Dus dat was al heel bijzonder."

Wat zijn de kosten geweest van de videoclip? Hoe hebben jullie deze gefinancierd?
"De video is gemaakt als onderdeel van het VideoVirusproject, een videoclip-battle in Arnhem tussen acht lokale artiesten – waarvan wij de winnaar waren. Hierna gingen we door naar de regionale Videovirusfinale tussen zes steden. Toen zijn wij tweede geworden. Het project werd gefinancierd door The Streets Department en New Arts.


Wie is/zijn de maker(s) van de videoclip?

"Starlife Vision."

Heb je nog tips voor andere bands/filmmakers voor het maken van een videoclip?
"Zorg ervoor dat je idee altijd origineel is. Inspiratie opdoen bij anderen is cool, maar houd vast aan je eigen identiteit."

Wat is jullie favoriete videoclip/regisseur en waarom?
"We hebben niet één favoriet, maar momenteel vinden we de nieuwe video van The Game ft. Lil Wayne & Tyler The Creator – Goblins vs. Martians wel dope door de effecten. Ook vinden we Dope D.O.D creatieve geesten."