Popronde doet voor het eerst Apeldoorn aan Popronde doet voor het eerst Apeldoorn aan

Are You A Lion, Ze Mannschaft en Kill ‘em Mister op Hollandse Nieuwe podium

Popronde doet voor het eerst Apeldoorn aan

Are You A Lion, Ze Mannschaft en Kill ‘em Mister op Hollandse Nieuwe podium

‘s Lands grootste rondreizende popfestival Popronde is na de start in Nijmegen in volle vaart Nederland aan het veroveren. Dit jaar word voor het eerst Apeldoorn aangedaan! Aanstaande donderdag om 20:30 uur is de aftrap. Ook zal VPRO’s 3VOOR12 wederom een podium voor haar rekening nemen en wel het Hollandse Nieuwe podium.

Are You A Lion, Ze Mannschaft en Kill ‘em Mister op Hollandse Nieuwe podium

‘s Lands grootste rondreizende popfestival Popronde is na de start in Nijmegen in volle vaart Nederland aan het veroveren. Dit jaar word voor het eerst Apeldoorn aangedaan! Aanstaande donderdag om 20:30 uur zullen Wooden Saints aftrappen in Acec en vanaf dat moment vertonen 23 bands in diverse cafés en podia hun kunsten. Ook zal VPRO’s 3VOOR12 wederom een podium voor haar rekening nemen en wel het Hollandse Nieuwe podium.

Maandelijks staat er op de 3VOOR12 Luisterpaal een album met een twintigtal nationale artiesten die zijn uitgekozen tot de Hollandse Nieuwe van de maand. Aanstormend talent krijgt zo iedere maand de kans om op deze verzamelaar terecht te komen en zich aan het grote publiek te tonen. Het Hollandse Nieuwe podium in Apeldoorn wordt dit jaar gehost door Gigant, waar de afgelopen jaren al veel lokale bands de kans hebben gehad hun kunsten te vertonen. Deze avond zal er een keur aan nationale nieuwe acts staan. Alle reden om gezellig aan te schuiven dus!

De bands op het Hollandse Nieuw podium zijn:

Are You A Lion (21:00 uur)
Een nieuw geluid uit het Oosten. Are You A Lion is een jonge band van vier muzikanten die hun liefde voor Amerikaans georiënteerde, alternatieve rootsrock delen. De band is schatplichtig aan bands als Midlake, Feist, Moss, Fleet Foxes, The Shins en 16 Horsepower, maar geeft ook oude meesters als Neil Young en Bob Dylan op als inspiratiebron.

Ze Mannschaft (22:15 uur)
Amsterdamse band naar Duits model. Stampend ritmisch als de fabriekmachines uit het ruhrgebiet, wendbaar als de sportmodellen van Audi und Mercedes, tekstueel verfrissend oppervlakkig, altijd voorzien van hooks. Totalmusik - Luisteren is meedoen en meedoen is winnen.

Kill ‘em Mister (0:00 uur)
Kill 'em Mister bestaat uit Lenka Boyd, Richard van Rooijen, Joost de Glopper en Mathias Janmaat (o.a. Bombay Show Pig). Dit viertal uit Londen en Amsterdam maakt DIY electro die aan elkaar kleeft van de duct tape. Hun sound is kapot en wordt vergeleken met Crystal Castles, Sleigh Bells en M.I.A.


Bekijk het volledige programma van de komende Popronde in Apeldoorn en luister je vast in met alle Hollandse Nieuwe compilaties van 2010 op een rij.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland