Nieuw Babylon: nieuwe stad in oudste stad van Nederland Nieuw Babylon: nieuwe stad in oudste stad van Nederland

“Een van de doelen is om artiesten uit hun comfortzone te halen”

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Nieuw Babylon: nieuwe stad in oudste stad van Nederland

“Een van de doelen is om artiesten uit hun comfortzone te halen”

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 17 september organiseert LUX samen met COS Gelderland en Colourful City het interculturele experiment Nieuw Babylon. Een muzikaal experiment waar acts als Zo Moeilijk en Krach de confrontatie aangaan met artiesten uit andere genres. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met Fatima Mahnin, een van de organisatoren van Nieuw Babylon.

“Een van de doelen is om artiesten uit hun comfortzone te halen”

 

Zaterdag 17 september organiseert LUX samen met COS Gelderland en Colourful City het interculturele experiment Nieuw Babylon. Een muzikaal experiment waar acts als Zo Moeilijk en Krach de confrontatie aangaan met artiesten uit andere genres. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen spreekt met Fatima Mahnin, een van de organisatoren van Nieuw Babylon.

Wat mogen we zaterdag 17 september verwachten van Nieuw Babylon?
Van 12.00 uur ’s middags tot 04.00 uur ’s nachts is het plein voor LUX veranderd in een stad in het jaar 2046. Een stad waar de jeugd van nu volwassen is en alle verschillende culturele achtergronden zijn samen gekomen tot een nieuwe cultuur!. De stad van de toekomst biedt spannende nieuwe combinaties op het gebied van muziek, film, poëzie en theater. Grote namen als Zo Moeilijk, Nobody Beats The Drum, Kasba en Krach gaan de confrontatie aan met artiesten uit andere genres en aankomend talent. De wederzijdse beïnvloeding van professionals en veelbelovende amateurs resulteert in nieuwe kansen voor artiesten en een programma dat alleen op 17 september te zien is. Een uniek evenement dus.

Zit er nog een doel achter Nieuw Babylon?
Zeker. Het doel van Nieuw Babylon is om de bezoekers iets unieks voor te schotelen en de optredende artiesten uit hun ‘comfortzone’ te halen. Geen enkele act zal een regulier optreden doen en ‘geijkte’ genres als rock en hiphop worden vermengt met muziek uit niet-westerse landen. De electrorockers van Krach ontmoeten de maghrebstijl van dj Saif en de roots van het Marokkaanse Kasba worden vervlochten met het Nederlandse levenslied vertolkt door Astrid Nijgh, Happy Miel en Marcello Liebers.

Zijn er ook Nijmeegse acts aanwezig?
Artiesten uit de omgeving Nijmegen zijn ruim vertegenwoordigd: hiphopcollectief Zo Moeilijk krijgt een rockinjectie van De Staat-drummer Tim van Delft en laat lokale producers hun tracks onder handen nemen. Opkomende mc’s Boba, Ejis en Vic rappen over de beats van electrohelden Nobody Beats The Drum. Vanaf 22:00u verplaatst Nieuw Babylon zich naar binnen voor Drift Presents Frame alwaar Legowelt, Antal, Brent Roozendaal en lokaal talent wereldmuziek, house en elektronica samensmelten tot een hete clubavond.

Gaan jullie ook nog iets doen met film in LUX? Natuurlijk ontbreekt film niet in het programma. In de bioscoopzaal is er vanaf 22:45u het speciale ‘live-soundtrack’-programma, waarbij jazzsaxofonist Paul van Kemenade, Syrische folkzanger Mohadin Molly, post-rockband Geiser en noise-kunstenaar Schmerzlabor fragmenten van klassieke ‘toekomstfilms’ zoals Metropolis en THX 1138 verzorgen van een nieuwe soundtrack.

Nieuw Babylon, zaterdag 14 september Mariënburgplein
Entree: Mariénburgplein gratis | filmprogramma: € 7,= | Clubavond: € 8,=
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland