Lust for Live festival wil het gat vullen dat Arrow Rock achter liet Lust for Live festival wil het gat vullen dat Arrow Rock achter liet

Organisator Harm Klomps wil de muziekliefhebber in de watten leggen

, Tekst: Anne Berentsen / Foto: website Lust For Live

Lust for Live festival wil het gat vullen dat Arrow Rock achter liet

Organisator Harm Klomps wil de muziekliefhebber in de watten leggen

Tekst: Anne Berentsen / Foto: website Lust For Live ,

Nadat Arrow Rock in 2006 koos voor Biddinghuizen, bleef er in Lichtenvoorde muzikaal een gapend gat achter. Na vijf jaar de functie weiland te hebben gehad, dient de Schans voor het eerst weer als festivalterrein. Organisator Harm Klomps zet hier dit weekend voor het eerst het Lust for Live festival neer. Een kleinschalig festival voor liefhebbers van blues, rock, bier, eten en gezelligheid.

Organisator Harm Klomps wil de muziekliefhebber in de watten leggen

De Achterhoek en rock zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast een aantal goede artiesten en bands die vanuit deze regio Nederland veroveren, waren er tussen 2003 en 2006 ook Nederlanders uit het hele land die voor de muziek naar de Achterhoek kwamen. Voor het Arrow Rock festival welteverstaan. Vier jaar lang kon je op festivalterrein de Schans een weekend per jaar genieten van de bands die elk jaar in de Top 2000 te vinden zijn: onder andere Deep Purple, Thin Lizzy, Blue Öyster Cult, Iron Butterfly, Ten Years After en Whitesnake. Na deze vier jaar in Lichtenvoorde, koos de organisatie van het festival voor een centraler gelegen locatie: Biddinghuizen. Roger Waters was de laatste Arrow-act waar men op de Schans van kon genieten.

Muziekliefhebber Harm Klomps heeft vijf jaar na het verdwijnen van Arrow Rock besloten dat het gat dat het festival achter liet, gevuld moet worden. Klomps uit al sinds 1976 zijn liefde voor muziek in zijn eigen platenzaak en een muziekkroeg die vele internationale namen verwelkomde, net over de grens in Bocholt. Toen hij daar in 2006 mee moest stoppen, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een Duits catering- en securitybedrijf vroeg uitgerekend hem om het Arrow Rock festival nieuw leven in te blazen. Helaas was Mojo hier niet van gecharmeerd en werd Klomps gedwongen om zijn idee vanaf de kale grond omhoog te bouwen. Dankzij zijn doorzettingsvermogen ziet het Lust for Live festival dit weekend het levenslicht.

Lust for Live is rijk aan grote namen, maar verder kleinschalig en gezellig opgezet. Om geen gedonder te krijgen met het weer, spelen alle bands in een tent. Verder kent het met groen omgeven festivalterrein vele kampvuurtjes en knus ingerichte zithoeken, een festivalmarkt en de geuren van de vele verschillende eetkraampjes. Een festival voor de echte genieter dus. Vanwege Klomps’ banden met onze oosterburen is er ook aan de Duitse festivalbezoeker gedacht. Een pendelbus tussen Bocholt en Lichtenvoorde zorgt ervoor dat de bezoekers veilig aan de andere kant van de grens kunnen uitstappen. Met headliners als Brainbox, Livin’ Blues Xperience, Martin Turner’s Wishbone Ash, Oberg en Massada worden de veertigplussers in de watten gelegd. Daarnaast is er ook gelegenheid om kennis te maken met toekomstige klassiekers als Tommy Ebben & the Small Town Villains, Cuban Heels en Ralph de Jongh & Crazy Hearts. “Het motto is: tijdloos goede muziek van toen en nu. Rock’n’Roll never stops.”

Vrijdagavond 2 september is de avond van de coverbands. Voor €8,- kun je vanaf vijf uur genieten van onder andere the ZZ Tops, Kashmir en Skinner. De zaterdag duurt van twaalf tot twaalf en is te bezoeken voor slechts €25,-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland