Kayser Karel regeert het komende jaar over Gelderland Kayser Karel regeert het komende jaar over Gelderland

Spannende finale Gesel van Gelderland leidt tot Nijmeegse winst

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: Tessa Wiegerinck

Kayser Karel regeert het komende jaar over Gelderland

Spannende finale Gesel van Gelderland leidt tot Nijmeegse winst

Tekst: Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: Tessa Wiegerinck ,

Arnhem was weer de plaats van handeling voor de vijfde achtereenvolgende editie van de Gesel van Gelderland. Zes bands gaven alles om de jury te overtuigen van hun kunnen, maar vooral om het publiek te vermaken. Een fotoverslag.

Spannende finale Gesel van Gelderland leidt tot Nijmeegse winst

Voor de zes winnaars van even zoveel bandwedstrijden die het afgelopen voorjaar in Gelderland plaats vonden, wordt in Willemeen het podium gereed gemaakt. De waterdichte loting bepaalt de volgorde voor de avond, die wordt afgesloten door de winnaar van 2010, WASTE uit Zevenaar. Net zoals dit jonge viertal onlangs mocht ervaren, mag de winnaar van vanavond zich in de zomer van 2012 tijdens de SENA PopNL Music Awards in de Melkweg meten met de winnaars van de overige twaalf provincies.

De jury van vanavond bestaat uit Harry Holzhauer, (zanger/gitarist van King Locust en KYU, medewerker van Popcentrum Jacobiberg en mede-eigenaar van Studio Het Lab in Arnhem), Paul Hensels (projectleider bij Stichting PAN) en Edwin Niemantsverdriet ( hoofdredacteur 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en werkzaam voor festival de-Affaire). Het driemanschap werd danig op de proef gesteld, want de uiteindelijke uitslag was na de laatste act bij lange na niet zeker.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland