Finale Gesel van Gelderland deze zaterdag in Arnhem Finale Gesel van Gelderland deze zaterdag in Arnhem

Wie wordt de opvolger van WASTE en verdedigt de Gelderse eer?

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Finale Gesel van Gelderland deze zaterdag in Arnhem

Wie wordt de opvolger van WASTE en verdedigt de Gelderse eer?

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zes Gelderse finalisten kruisen dit weekend de gitaren voor de eerste plek in de finale van de Gesel van Gelderland 2011. Het slagveld wordt wederom geboden door Willemeen. Welke band volgt WASTE, de winnaar van de vorige editie, op?

Wie wordt de opvolger van WASTE en verdedigt de Gelderse eer?

Dit weekend vindt in de Arnhemse Willemeen de traditionele finale van de Gesel van Gelderland plaats. De winnaars van zes regionale Gelderse popwedstrijden hebben dit voorjaar een plek bemachtigd in de Gesel van Gelderland.

De winnaar van Kabaal Regionaal in Wageningen is Beermace en metalband Descile uit Apeldoorn wist door hun winst bij het Krakend Ei in Barneveld een plek in de finale te winnen. De Orkaan van het Oosten levert stonerrock van Sugartoosh en Shamrock mag bewijzen dat zij de werkelijke Parel van de Betuwe zijn. De Nijmeegse favoriet dit jaar is Kayser Karel, dat zich de Roos van Nijmegen toe-eigende en het Arnhemse Knuckles of Frisco speelt een thuiswedstrijd na hun eerste plek tijdens Pocketpop in het Land van Maas en Waal. 

Dit jaar is het vijfde jaar op rij dat de Gesel van Gelderland weer gehouden wordt, nadat de wedstrijd enkele jaren van de radar verdwenen was. De winnaar van de Gesel van Gelderland in 2007 was Skip Intro dat door het Krakend Ei Barneveld werd afgevaardigd. Het jaar erop waren het de Nijmegenaren van The Cohens (winnaar Roos van Nijmegen) die goud pakten, in 2009 opgevolgd door stadsgenoten Bandito.

Afgelopen jaar was het de progrockband WASTE, de winnaar van de Soospopprijs in Zevenaar, die na hun winst in Arnhem in Amsterdam de Gelderse eer mocht verdedigen. In de Melkweg speelden ze tijdens de POPnl SENA Awards een prima set, maar wisten helaas geen beslag te leggen op het eremetaal.

Ook de winnaar van de Gesel van Gelderland in 2011 wordt afgevaardigd in de finale van de SENA Performers POPnl Award.

Zaterdag 17 september 2011 in Willemeen in Arnhem.
De zaal gaat open om 20.00 uur en de toegang is € 5,-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland