Technofeest Vier neemt afscheid in stijl Technofeest Vier neemt afscheid in stijl

Een terugblik op vier jaar Vier met de organisatie

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Technofeest Vier neemt afscheid in stijl

Een terugblik op vier jaar Vier met de organisatie

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vier is niet meer. Na jarenlang een vaste waarde te zijn geweest in het Nijmeegse technowereldje én daar ver buiten – tot aan het strand van Scheveningen toe – zal na aanstaande zaterdag het doek vallen voor het dansconcept. We blikken terug op vier mooie jaren Vier met de organisatie van het dansfeest.

Een terugblik op vier jaar Vier met de organisatie

Na jarenlang een vaste waarde te zijn geweest in het Nijmeegse technowereldje én daar ver buiten – tot aan het strand van Scheveningen toe – zal na aanstaande zaterdag het doek vallen voor het dansconcept. Uiteraard wordt er afscheid genomen in stijl; aanstaande zaterdag zullen grote namen als Luke Slater en Perc, en vaste residents als Roger Gerressen en Thijs Leenders in Doornroosje voor een perfect slotakkoord zorgen. We blikken terug op vier mooie jaren Vier met de organisatie van het dansfeest: Pim van der Burgh, Thijs Leenders en Pim van Os.

Vier jaar geleden zijn jullie met Vier als concept gestart. Hoe is dit precies tot stand gekomen, en wat waren jullie oorspronkelijke doelstellingen?
Vier is ontstaan uit een passie voor de muziek en het uitgaan. Als drie jonge honden gingen we elk weekend de clubs in Nederland af, waarbij Nijmegen gold als thuishaven. In de tijd dat we begonnen, bestond het aanbod in techno vooral uit Doornroosje en sporadisch Inferno. Hier zagen wij een kans om, naast Doornroosje, ook vette feesten te organiseren in Nijmegen. Ons doel is altijd geweest om bekende artiesten te combineren met nieuwe frisse artiesten en talent uit de regio. Zodoende vonden we het direct belangrijk een vast clubje resident dj's te hebben.

Verder was onze doelstelling vooral anderen en onszelf plezier te laten beleven aan de muziek en de feesten. We zijn gestart in de kleine zaal van Doornroosje, zijn van keldercafé NDRGRND naar de Inferno gegaan en hebben uiteindelijk een samenwerking met Planet Rose (Doornroosje) weten te realiseren. Hiernaast hebben we side projects gedaan in Merleyn en De Wissel, en hebben we de kelder in de Paradiso tijdens Voltt gehost.

In hoeverre zijn die doelstellingen bereikt? Hoe kijken jullie terug op de laatste vier jaar?

Wat ons betreft mogen we met trots terugkijken op vier jaren Vier. We hebben heel erg divers geprogrammeerd en getracht met een vaste club, zowel dj's als bezoekers, Vier een smoel te geven. We zijn lokaal actief geweest (De Wissel in Mill), maar hebben in samenwerking met Ruis en Steam Beach bijvoorbeeld ook een supervet event neergezet op het strand van Scheveningen. En naast vaste avonden in Merleyn (2+2), zijn we ook actief gebleven in Doornroosje met grotere edities. Toen bleek dat we in Inferno geen vaste avonden meer konden geven, was dat wel even moeilijk. De zoektocht naar een locatie in Nijmegen voor ongeveer 500 bezoekers was lastig en na een eenmalige uitstap naar Villa van Schaeck hebben we besloten het bij onze 2+2 avonden in Merleyn en onze samenwerking met Planet Rose te laten.

Wat waren voor jullie de absolute hoogtepunten?
Ons absolute hoogtepunt was toch zeker wel de eerste keer in Inferno. Op het affiche stonden Paul Ritch, Ille Bitch, Ranz und Tanz en Thijs Leenders. Met Paul Ritch hadden we een live act die pas één keer eerder in Nederland te zien was geweest, dus dat was zeker een gok. Om dan te zien dat het strak uitverkocht was, is geweldig. Alle dj's speelden topsets en met Paul Ritch hadden we een geweldige eerste buitenlandse act op Vier; hij brak de tent af. Maar ook de strand-editie van Vier in samenwerking met Ruis en Steam Beach was een en al genieten. We hadden die dag een geweldige tent naast de club en tot zondag diep in de nacht, maandagochtend vroeg, heeft Andre Galluzzi daar de tent afgebroken.

Ook onze Doornroosje edities waren erg geslaagd. We hebben daar altijd voor de techno gekozen en op die manier grootheden als Speedy J, Carl Craig, Alex Under, Robert Hood en nu dus Luke Slater van dichtbij in topvorm mogen aanschouwen.

Vier stopt nu na vier jaar. Is dat een bewuste keuze geweest?
Ja, de koek was op. Iedereen is bezig met een andere carrière en feesten blijven organiseren vergt toch best veel tijd. Voor ons is het eigenlijk een teleurstelling dat we geen nieuwe vette club vonden in Nijmegen, waar we konden vernieuwen en onze line up's konden garanderen. Daarnaast zijn wij vooral liefhebbers; dit zijn wij altijd gebleven. Wij zijn nu allemaal net iets ouder geworden en dan moet je kiezen of je volledig voor de feesten gaat. Dit konden wij met ons werk en studie niet opbrengen, ook gezien het ontbreken van een mooie locatie. En dan moet je na lang wikken en wegen toch zeggen: “De tijd is mooi geweest, tijd voor nieuwe helden en creatieve ideeën.”

Wat kunnen we aanstaande zaterdag precies verwachten?

Een nacht vol goede techno en een ouderwets goede Roosje sfeer. De headliners Luke Slater en Perc gaan de techno laten horen die we op dit moment gelukkig weer vaker horen: rauw, diep en wat harder. In de tweede zaal zal het meer variëren: techhouse van Timothy Fall, Jimmy Ouwens en EML, de diepte in met de ESHU boys, knallen met Rick Vio en Vein, en tot slot sluit onze vriend en topper Darko Esser af. En natuurlijk veel bier en gezelligheid; we doen het immers voor de lol! We zullen zelf ook vooraan op de dansvloer staan, nog een keer lekker los met de hele tent.

Wat gaat de toekomst brengen?

Of er door ons nog verder gegaan wordt in een nieuw initiatief is nog niet duidelijk. Eén van ons, Pim van der Burgh, is druk bezig met het project N.E.W., en werkt samen met Darko Esser voor zijn labels en zal dat ook nog wel even blijven doen. Andere organisator en resident dj, Thijs Leenders, wil wel bezig blijven met draaien en zal wellicht in de toekomst nog eens bezig gaan met een nieuw concept. Pim van Os zal ongetwijfeld ook nog in de scene terug komen. En ook wij zullen elkaar gaan missen. Het waren echt mooie tijden, die ons alle drie een boel geleerd heeft en we nooit hadden willen missen. De humor en mooie tijden en avonturen die we hebben meegemaakt zullen in onze gedachten nooit verloren gaan.

We willen via deze weg ook nog even onze vaste kern bezoekers, resident dj's Ranz und Tanz, Roger Gerressen, Rick Vio en Thijs Leenders, en alle partijen waar we mee hebben samengewerkt, bedanken voor hun inzet en steun. Tot zaterdag, nog een keer mooi afklappen met zijn allen!

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland