Roos is terug! Omdat ze dat wil. Roos is terug! Omdat ze dat wil.

Wegdromen in de wereld van Roosbeef.

, Tekst: Milan Dijkstra / foto’s: Patrick Joosten

Roos is terug! Omdat ze dat wil.

Wegdromen in de wereld van Roosbeef.

Tekst: Milan Dijkstra / foto’s: Patrick Joosten ,

In februari 2009 stond Roos met haar band ook in Doornroosje, toen met Het Zesde Metaal als voorprogramma. Ruim tweeënhalf jaar stond ze er opnieuw, met wederom een Belgische band vooraf.

Wegdromen in de wereld van Roosbeef.

In februari 2009 stond Roos met haar band ook in Doornroosje, toen met Het Zesde Metaal als voorprogramma. Ruim tweeënhalf  jaar staat ze er opnieuw, met wederom een Belgische band vooraf.

Om precies half negen begint School Is Cool te spelen. De Antwerpse band speelt toegankelijke Engelstalige popliedjes. De velen instrumenten zorgen voor een leuk en energiek optreden. De dame en vier heren gebruiken onder andere een viool, meerdere trommels, keyboards en synthesizers. Hoogtepunt: wanneer alle vijf de bandleden aan het einde van een nummer hetzelfde ritme op verschillende trommels slaan.

Na School Is Cool kan het publiek even pauzeren en dan begint Roosbeef te spelen. De band speelt alle nummers van hun tweede, pas verschenen album ‘Omdat Ik Dat Wil’. Met nummers als In Het Bos weet Roos het hele publiek stil te krijgen. Dit is een van de nummers waarbij ze zingt en zichzelf enkel met piano begeleidt. Geleidelijk aan komen er meer instrumenten bij, wat mooi klinkt en een aparte sfeer veroorzaakt. Ook komen oudere nummers als Te Heet Gewassen en Onder Invloed komen voorbij. Al valt op dat deze in een nieuw jasje zitten en daardoor volwassener en serieuzer klinken.

Opvallend is dat Roosbeef de eerste nummers achter elkaar speelt, zonder tussendoor iets tegen het publiek te zeggen. Wanneer ze dit wel doet, lijkt het publiek even afgeleid te zijn. Dit heeft een rumoerig effect, maar door de mooie melodieën en de teksten wordt het publiek weer stil. Na elk nummer wordt er enthousiast geklapt en gejoeld en na ruim uur een uur spelen zijn ze ook snel weer terug op het podium. De daarop volgende toegift bestaat uit Schone Schijn en het nummer De Boerderij van het eerste album.

Op de website van de band zegt Roos: “De band binnen de band is sterk. De band beukt meer en de liedjes zijn ‘meer popmuziek' geworden.” Dit zie je terug als je de band ziet spelen en de nummers klinken live erg mooi. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld en weten samen de nummers een extra twist te geven.

Roosbeef is terug. Geen rode haren en bordje met ‘Roosbeef’ achter het podium, maar met een tweede album vol stevige nummers. De band zet een serieuze show neer: Apart, mooi, en grappig. De muzikanten creëren een sfeer in de zaal, waarbij je tot rust komt en helemaal wegdroomt in de wereld van Roosbeef.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland