Psychedelische rocktrein Shaking Godspeed vermaakt Luxor Live Psychedelische rocktrein Shaking Godspeed vermaakt Luxor Live

Traumahelikopter blijft vliegen

, Tekst en foto's: Bernard Bodt

Psychedelische rocktrein Shaking Godspeed vermaakt Luxor Live

Traumahelikopter blijft vliegen

Tekst en foto's: Bernard Bodt ,

Eigenlijk hadden ze een alternatief moeten bieden voor CCC Inc, dat in de grote zaal zou spelen. Maar na het afzeggen van dat optreden hadden Shaking Godspeed en Traumahelikopter het rijk alleen in Luxor Live.

Traumahelikopter blijft vliegen

Eigenlijk hadden ze een alternatief moeten bieden voor CCC Inc, dat in de grote zaal zou spelen. Maar na het afzeggen van dat optreden hebben Shaking Godspeed en Traumahelicopter het rijk alleen in Luxor Live.

De bovenzaal is redelijk gevuld als rond tien uur het Groningse trio Traumahelikopter zijn vuige garagerock inzet. De band is zelf enigszins gemankeerd nu drummer Knalbert de groep heeft verlaten en de nieuwe drummer pas voor de tweede keer achter een drumstel plaats neemt. Alhoewel, drumstel... Misschien is het iets teveel van het goede om twee trommels en een bekken zo te noemen. Het drumwerk beperkt zich vanavond dan ook tot een simpel maar zeer effectief begeleiden van gitaristen Mark en Daan, waarvan de eerste tevens de vocalen voor zijn rekening neemt. Het duurt even voordat het trio goed op stoom komt en doordat de set vandaag korter duurt dan gebruikelijk, heeft Traumahelicopter niet de impact die hun single Wolf/Murderer heeft. Een gemiste kans om in Arnhem zieltjes te winnen. Gelukkig betreft het een jonge, gretige band die alles in zich heeft om door te stoten naar het Nederlandse clubcircuit, dus we zullen de muzikanten ongetwijfeld vaker in Arnhem zien.

Shaking Godspeed, met Wout Kemkens die sinds kort Arnhemmer is, in het midden, komt als een diesellocomotief langzaam maar zeker op gang. Maar als de psychedelische rocktrein eenmaal op koers ligt, is er maar weinig dat het trio kan tegenhouden. De band heeft het afgelopen jaar onder andere in het voorprogramma van Deep Purple en op het Sziget festival gestaan. Een ervaring die ze vanavond goed van pas komt, want Arnhemmers zijn niet het gemakkelijkste publiek dat een band kan wensen. Nee, op de avond dat Wout zijn karakteristieke houthakkersbloes heeft thuisgelaten, moet hij zich drie keer het  zweet in de rondte werken om Luxor Live enigszins te vermaken. Het publiek staat er aanvankelijk relaxt bij, met een biertje in de hand. Klaar om de mokerslagen die Shaking Godspeed uitdeelt, te incasseren. De drie heren blijven tot het einde door knokken en uiteindelijk geeft het Arnhemse publiek zich dan ook gewonnen. Shaking Godspeed kwam, speelde en overwon. Nu snel de opvolger van Awe opnemen en 2012 gaat helemaal het jaar van Shaking Godspeed worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland