Phoenix Park uit elkaar Phoenix Park uit elkaar

“Een schone lei is de beste optie”

Phoenix Park uit elkaar

“Een schone lei is de beste optie”

De Arnhemse britrock-'n-roll-band Phoenix Park is niet meer. Na een betrekkelijk kort maar turbulent bestaan heeft de groep rond de van origine Britse frontman Zac Chapman de gitaren aan de wilgen gehangen.

“Een schone lei is de beste optie”

De Arnhemse britrock-‘n-roll-band Phoenix Park is niet meer. Na een betrekkelijk kort maar turbulent bestaan heeft de groep rond de van origine Britse frontman Zac Chapman de gitaren aan de wilgen gehangen.

Phoenix Park werd regionaal geroemd om z’n virtuositeit ondanks een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en de aan de rijke rock-‘n-roll-traditie schatplichtige energieke songs en podiumpresentatie. Mede hierdoor kreeg de band de kans om in 2010 een debuutalbum op te nemen in de Sound Vision Studio’s in Arnhem. Deze plaat zal echter nooit het levenslicht zien, want in de langdurige aanloop naar de release besloten drummer Jesper Albers en bassist Ivo Koenen hun pijlen te richten op andere projecten.

Chapman: “Inmiddels zijn we alweer een jaar verwijderd van de opnames en zijn de nummers eigenlijk te gedateerd om als eerste grote indruk de wereld in te lanceren. Bovendien bestaat de band die je hoort op het album niet meer als zodanig, dus een schone lei is de beste optie.” Zac is inmiddels samen met zijn vaste kompaan Jurgen Uffink bezig een nieuwe band te formeren met op drums niemand minder dan ex-Bloody Honkies-drummer Tom ‘Hooky’ Hoekman. “He’s got a great vibe, man.” Maar of dit de officiële nieuwe bezetting gaat worden is nog helemaal niet duidelijk. Back to the drawing board!

Van het naamloze album, dat voor eeuwig wordt bijgeschreven in het hoekje ‘Het had zo mooi kunnen zijn’, brengt wijlen Phoenix Park de gedoodverfde single She Said uit als gratis download. Een laatste adem rook nog nooit eerder zo naar bier en alles wat God verder verboden heeft.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland