Nina Vine, Miriam Moczko en Peter Lada op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Nina Vine, Miriam Moczko en Peter Lada op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Nina Vine presenteert haar nieuwe cd

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Nina Vine, Miriam Moczko en Peter Lada op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Nina Vine presenteert haar nieuwe cd

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zondag 9 oktober zal Nina Vine tijdens Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen haar nieuwe cd presenteren in het Huis van Puck in Arnhem. Nina Vine, een nieuwe naam bij een bekend gezicht uit Arnhem. Vanaf nu zal Nina van der Leest op het podium staan als Nina Vine. Over het hoe en waarom lees je meer in dit interview.

Nina Vine presenteert haar nieuwe cd

We kenden je tot nu toe als Nina van der Leest, maar je gaat vanaf nu optreden onder de naam Nina Vine. Waarom deze naamsverandering?
Een engelse artiestennaam vind ik beter passen bij mijn engelstalige nummers en mijn stijl. De naamsverandering stond al wat langer op de planning, maar het heeft even geduurd voordat 'de juiste' op mijn pad kwam. De release van mijn cd vind ik een mooi moment om mijn nieuwe artiestennaam te introduceren.

Vertel eens wat over het opname proces van je cd. Met wie heb je samengewerkt? Waar heb je ‘m opgenomen? Etcetera.
De cd is opgenomen in studio Rocktech te Harderwijk bij Theo Fokkema. De stem en de gitaar zijn de belangrijkste elementen op deze (akoestische) cd. Alle zangpartijen en instrumentpartijen zijn door mij ingezongen en ingespeeld, behalve de strijkers van Four Leaf Clover. Deze opname is een samenwerking met het Butterfly Trio (twee violen en een cello). Door dit trio ben ik vorig jaar benaderd voor een samenwerking. Theo Fokkema heeft toen zijn studio beschikbaar gesteld om Four Leaf Clover op te nemen. De opname was een succes, waarna ik besloten heb om mijn nummers in Harderwijk te gaan vastleggen. Hier was ik erg blij mee aangezien ik al een tijd op zoek was naar een geschikte studio en producer om dit project op te nemen. Theo en ik hebben de cd samen geproduceerd en gemixt.

Kun je je muziek beschrijven? Waar schrijf je over? Wat is je inspiratie? Is er een rode draad?
Je zou mijn stijl kunnen omschrijven als pop met jazz- en country-invloeden. Mijn teksten zijn voornamelijk autobiografisch en gaan over het leven, dit kan dus heel breed zijn. Ik wil me niet beperken tot bepaalde onderwerpen, maar werk wel met een concept per cd. Het overkoepelende thema van deze cd is de liefde, met de pijn en het geluk wat het met zich mee kan brengen; de liefde kent vele gezichten. De nummers van deze cd beschrijven verschillende aspecten van de liefde.

Mijn inspiratiebron is nooit hetzelfde, maar kan zijn; muziek die ik voor het eerst hoor (welke genre dan ook), een mooie quote, een goede film, een droom (of nachtmerrie), gebeurtenissen om me heen, een foto-tentoonstelling, noem maar op! Muziek is wél de grootste inspiratiebron; als ik bijvoorbeeld een geweldig nieuw nummer hoor dat me raakt, kan het zijn dat ik gelijk naar mijn gitaar of piano ren en er een nieuw nummer bij mij ontstaat. Zo'n moment is heerlijk!

Zondag 9 oktober presenteer je je nieuwe cd. Wat mogen we die middag in het Huis van Puck verwachten?
Zoals ik eerder al aangaf zijn de stem en de gitaar de belangrijkste elementen op mijn cd. Zondag presenteer ik daarom de cd solo. Ik zal alle zes nummers ten gehore brengen en daarbij nog wat nieuwe dingen doen. Het wordt een echt singer-songwriter concert, want naast mij zullen ook Miriam Moczko en Peter Lada een solo-optreden verzorgen. Na het concert is mijn cd te koop en is er tijd voor een drankje!

Je hebt twee gasten uitgenodigd voor deze avond. Kun je aangeven hoe je tot deze keuze gekomen bent?
Ik ben op zoek gegaan naar twee singer-songwriters die goed bij mijn genre en sfeer passen, maar wel een unieke andere stijl hebben. Miriam Moczko was een studiegenoot aan het conservatorium van Arnhem een paar jaar geleden. Ik heb haar daar leren kennen. Via Miriam heb ik Peter Lada leren kennen, wiens stijl me ook erg aansprak. Aangezien Peter en Miriam ook al eerder hebben samengewerkt leek me het leuk om hen allebei te vragen, hun stijlen 'matchen' goed, maar hebben ook weer genoeg verschillen.

Wat mogen we in de nabije toekomst van je gaan verwachten? Ga je touren? Zo ja, weet je al waar?
In de nabije toekomst zal ik mijn cd in verschillende steden gaan promoten, maar wel verspreid over een langere tijd. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik vorige maand ben aangenomen aan het conservatorium van Utrecht (waar ik onder andere zang en songwriting studeer). Met de studie ben ik zo'n veertig uur per week bezig. Ik zal hiernaast blijven optreden en mijn cd gaan promoten, maar het zal geen 'standaard' tour worden, waarmee ik bedoel dat ik niet regelmatig zal gaan optreden, maar incidenteel. De locaties ga ik nog niet verklappen. Ze zullen te zijner tijd op mijn websites verschijnen. Naast mijn conservatoriumstudie en mijn optredens ben ik ook bezig met het schrijven van nieuwe nummers en ben ik van plan een band te vormen voor mijn singer-songwriter projecten. Het zal in de toekomst niet blijven bij één cd en één genre!

Zondag 9 oktober om 15:30, Theater Huis van Puck. Entree: 4 euro.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland