Drift viert negende verjaardag Drift viert negende verjaardag

Doornroosje was al weken voor het feest uitverkocht

, Tekst: Jacqueline Houweling / Foto's: Thomas Linders

Drift viert negende verjaardag

Doornroosje was al weken voor het feest uitverkocht

Tekst: Jacqueline Houweling / Foto's: Thomas Linders ,

Drift is booming. Het feest is al jaren een begrip in Nijmegen en omstreken. Al sinds 2002 organiseert dit jonge, dynamische initiatief een van de hipste feesten die de stad kent. En met succes. Vrijdag vierde Drift haar negende verjaardag in een uitverkocht Doornroosje.

Doornroosje was al weken voor het feest uitverkocht

Drift is booming. Het feest is al jaren een begrip in Nijmegen en omstreken. Al sinds 2002 organiseert dit jonge, dynamische initiatief een van de hipste feesten die de stad kent. En met succes. Samen met Planet Rose (tevens in Doornroosje) is Drift hét feest voor techno- en houseliefhebbers. De organisatie haalde eerder al namen binnen als Steve Rachmad, Apparat en Joris Voorn. Tijdens NYE werd een succesvol feest neergezet en afgelopen mei beleefde Drift een nieuwe primeur: voor het eerst werd een festival georganiseerd in de Vasim. Dat was een dusdanig succes dat er werd besloten hieraan een vervolg te geven: Herfst Drift, met spraakmakende namen als Sandwell District en Surgeon. Maar eerst moet Drift nog even haar verjaardag vieren, in een uitverkocht Doornroosje.

De avond wordt geopend door dj en tevens Drift-oprichter Brent Roozendaal. Hij is geen onbekende voor de feestgangers: al vaker maakte deze dj uit Amsterdam zijn opwachting op een van de edities van Drift. Hij draait prettig in het gehoor liggende techhouse, dat het publiek moet opwarmen voor de headliner van de avond: de Berlijner Marcel Dettmann. Het aantal uren dat deze beroemde technoheld doorbracht in Berlijns hipste en wereldberoemde club Berghain zijn niet meer op één hand te tellen. Sinds de opening van deze club is Dettmann resident dj. Hij stapelt succes op succes bij label Ostgut Ton en tevens op zijn in eigen beheer zijnde label MDR. Vorig jaar zag zijn eerste full-length album het licht. De dj is uiterst gewild op technofeesten en het is dan ook niet voor niets dat Doornroosje stampvol staat. De set die hij op Drift draait is op zijn minst donker. Zeg maar gerust pikdonker. Keiharde techno knalt door de speakers en het publiek lijkt het maar al te bekoren: men gaat uit zijn dak. De rauwe, onversneden techno valt goed in de smaak. Het publiek kan genieten van vier uur lang ongecompliceerde, compromisloze muziek.

In de kleine zaal zijn het achtereenvolgens Lucas, Julien Mier (liveset), The Bodacious Few en Sven Prinsen die het nachtprogramma vullen. Mier draait een uitstekende, frisse en vooral dansbare liveset met diepe electronica. The Bodacious Few is een Amsterdams drietal dat de voetjes goed van de vloer krijgt. Het collectief draait groovy house in de kleine zaal en is een prettig alternatief voor het technogeweld in de grote zaal. Op die manier komen alle liefhebbers van Drift aan hun trekken. Lucas sluit de avond in lijn met zijn voorgangers af: diepe grooves en warme beats doen denken aan de warme nazomer die zich dit weekend liet zien.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland