3VOOR12's Hollandse Nieuwe podium op Popronde Wageningen 3VOOR12's Hollandse Nieuwe podium op Popronde Wageningen

Donderdag 6 oktober in Café de Overkant

, Tekst: Edwin Niemantsverdriet

3VOOR12's Hollandse Nieuwe podium op Popronde Wageningen

Donderdag 6 oktober in Café de Overkant

Tekst: Edwin Niemantsverdriet ,

De Popronde is inmiddels op stoom en keert 6 oktober terug in Gelderland, en wel in Wageningen. Vanaf 20:00 uur kun je in de binnenstad genieten van 29 bands op 16 podia. En ook in Wageningen is er dit jaar een speciaal 3VOOR12 Hollandse Nieuwe podium!

Donderdag 6 oktober in Café de Overkant

Donderdag 6 oktober is de Popronde terug in Gelderland, en wel in Wageningen. 29 bands op 16 podia, die allen gratis te bewonderen zijn. Café de Overkant is voor de gelegenheid omgetoverd tot 3VOOR12's Hollandse Nieuwe podium met optredens van 21 Eyes of Ruby, Passengers en Ze Mannschaft.

21 Eyes of Ruby
21 Eyes of Ruby speelt alternatieve rock in de lijn van Smashing Pumpkins, The Mars Volta en Porcupine Tree. Over hun laatste album Conquer The World pt.5: "Het trio overtreft zichzelf met dit uur durende meesterwerk." (OOR) "Met afstand het beste Nederlandse album dat we in 2010 hoorden." (Musicfrom)

Passengers
De sferische indierock van Passengers is een fijn geweven kleed van afwachtende ritmes, aarzelend gitaarspel en zang in het achterste van je hoofd. De band is vernieuwend en hypnotiserend. Houd je aandacht erbij en word compleet opgezogen door de muziek, om pas als de laatste noot heeft geklonken weer contact met de rest van de wereld te krijgen.

Ze Mannschaft
Amsterdamse band naar Duits model. Stampend ritmisch als de fabriekmachines uit het Ruhrgebiet, wendbaar als de sportmodellen van Audi und Mercedes, tekstueel verfrissend oppervlakkig, altijd voorzien van hooks. Totalmusik - luisteren is meedoen en meedoen is winnen.

Bekijk het volledige programma van de komende Popronde in Apeldoorn en luister je vast in met alle Hollandse Nieuwe compilaties van 2011 op een rij.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland