Schönes Wochenende in Waalhalla

Soms voelt een klap voor je smoel gewoon lekker

Tekst: Daisy Bietsch / Foto: website Waalhalla ,

Schönes Wochenende was wat het zegt te zijn: een mooi einde van de week. Helemaal met een verwarmd Waalhalla, dat aanvoelde als een oase.

Soms voelt een klap voor je smoel gewoon lekker

Wat is toch het euvel met dj’s die een avondje techno mogen openen? Er zijn er maar weinig die een pittige start kunnen combineren met het gegeven dat ze de eerste act zijn en er dus nog andere optredens zullen volgen.

Jocelyn Abel en Yasin Engwer mogen na Het Kadanzz in de grote zaal. Ervan uitgaande dat Het Kadanzz geen loungemuziek draaide, klinken Abel en Engwer wat al te gezapig. De sound is organisch, maar daar blijft het bij. De sfeer in Waalhalla is echter op z’n best, waarschijnlijk ook omdat het eindelijk eens warm in de tent is.

Het hoogtepunt van de avond, qua muzikale vaardigheden dan, is Paul Schulleri. Hij brengt een diepe technoset, met fijne melodieën, instrumenten en invloeden. Soms klinkt het als balkan beat met een fikse beuk. Een goed getimede knal voor je harses, welteverstaan. Paul is meester en wordt daarom gebookmarkt onder favorieten.

Na Paul gaat Klankarbeit aan de bak. Paul heeft de toon behoorlijk gezet, daarom is het na hem een beetje dweilen met de kraan open. Klankarbeit weet de snaar toch niet zo te raken als zijn voorganger.

Marc Wagenaar doet, naast andere dj’s, zijn ding in het cafégedeelte. Het gaat er op en bezoekers dansen duchtig op zijn energieke platen. De ruimte is wat minder geschikt voor claustrofobische mensen, maar ze zeggen dat je daar een pilletje voor kan nemen.