Other Lives strooit met toegiften in afgeladen Doornoosje Other Lives strooit met toegiften in afgeladen Doornoosje

Amerikaanse indierockers spelen eerste uitverkochte optreden in Europa


, Tekst: Boy Gol/ Foto's: Esmée Ottema

Other Lives strooit met toegiften in afgeladen Doornoosje

Amerikaanse indierockers spelen eerste uitverkochte optreden in Europa


Tekst: Boy Gol/ Foto's: Esmée Ottema ,

Na een tour met Bon Iver door Canada en thuisland Amerika, streek Other Lives afgelopen donderdag neer in Doornroosje. Zowel publiek als band leken er zin in te hebben.


Amerikaanse indierockers spelen eerste uitverkochte optreden in Europa


Nadat hun eerste single Black Tables te horen was in hyperpopulaire tv-series als Ugly Betty en Grey’s Anatomy ging het snel met Other Lives. Het vijftal uit Oklahoma bracht afgelopen zomer haar tweede plaat, Tamer Animals, uit en ging op tour met Bon Iver. Een week geleden maakte de band bekend dat ze het voorprogramma zal verzorgen voor de Amerikaanse tour van Radiohead. Deze donderdagavond zijn ze echter nog gewoon te zien in het gemoedelijke Doornroosje.

Het verzoek tot “Stilte in de zaal” dat op de deuren hangt, blijkt vanavond overbodig. Het publiek weet waar het voor komt en houdt zich dan ook stil. Dit optreden had zo maar een zitconcert kunnen zijn. De opener van de avond is As I Lay My Head Down, één van de juweeltjes die Tamer Animals heeft voortgebracht. Van begin af aan word je meegesleurd in een bombastisch, maar puur optreden. Met name de zang van Jenny Hsu, die zichzelf begeleidt op de cello, draagt bij aan het pure karakter van de show.
Verder blijkt de band over een paar indrukwekkende multi-instrumentalisten te beschikken. Zo wisselt Jonathon Mooney in rap tempo af tussen trompet, gitaar, viool en percussie, terwijl Josh Onstott zowel basgitaar als percussie op zich neemt.Na de set verlaat de band het podium, waarna frontman Jesse Tabish alleen terugkomt om het prachtige Black Tables ten gehore te brengen. Uit de reacties van het publiek is duidelijk op te maken dat velen op deze hit hebben zitten wachten. Na afloop van het nummer komt de rest van de band er nog even bij voor een extra toegift, om vervolgens nogmaals het podium te verlaten en weer te bestijgen voor een derde toegift. Wanneer de koek dan echt op is, dankt Tabish het Nijmeegse publiek voor het eerste uitverkochte optreden in Europa. Zowel de band als de bezoekers kunnen terugkijken op een geslaagde avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland