Final Four moves on in The Move Final Four moves on in The Move

Arnhemse jonge honden geven een strak optreden tijdens zondagmatinee Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

, Tekst en foto's: Eric Veltink

Final Four moves on in The Move

Arnhemse jonge honden geven een strak optreden tijdens zondagmatinee Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Tekst en foto's: Eric Veltink ,

FInal Four speelde afgelopen weekend op de zondagmatinee van The Move. Een goede aanleiding om eens bij te praten met deze jonge band. Ook was 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen erbij om foto's te maken.

Arnhemse jonge honden geven een strak optreden tijdens zondagmatinee Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen
De ep Let's Go And Move On!! van het Arnhemse Final Four is via de cd-lade in de diepste krochten van de cd-speler beland als gitarist Koen Wolterink op de praatstoel gaat zitten. De eerste tonen doen direct denken aan het optreden dat de sympathieke band op zondagmiddag gaf in The Move, een steenworpje van de Korenmarkt. Een goede aanleiding om eens bij te praten. Final Four bestaat uit Koen Wolterink op gitaar, Olivier Maresch op drums en Max Wandt op bas. Frontvrouw is Caro de Feijter. Ze zijn alle vier 17 of 18 jaar oud.Waar en wanneer zag Final Four het levenslicht?
Na verschillende bezettingen waarmee we af en toe jamden begon ik samen met Max serieus tijdens een bandworkshop op de Jacobiberg. Caro kende ik van een baan bij StayOkay en zij kwam ons al snel vergezellen. Nadat Olivier onze vorige drummer had vervangen was de huidige bezetting een feit. Toen zijn we nummers gaan schrijven en het lukte al gauw om hier en daar op te treden. Vorig jaar december was de ep-release van Let's Go And Move On!!. Op die ep staan drie nummers die we hebben opgenomen bij XPZ Sound in het pittoreske Panningen. Het leukste optreden tot nu toe was tijdens de Paasconcerten op de Jacobiberg voor zo'n 300 man. Dat was echt kicken!Kun je jullie muziek in een lekker klein hokje plaatsen?
Onze muziek wordt wel eens omschreven als frisse powerpop, maar ik noem liever de alternatieve invalshoek en onze rock- en funkinvloeden.Gisteren speelden jullie op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in The Move. Was het een tof optreden?

Ja, The Move is sowieso een leuke tent. De avond ervoor ging ik er tot in de late uurtjes uit m'n dak en de volgende middag stonden we er op de planken. De eigenaar wil wat muzikaal leven in de brouwerij brengen op de zondagmiddag, vooral nu het seizoen van Park Open er alweer even opzit. En daar vroeg hij ons voor deze keer. Het was vrij rustig en dat komt natuurlijk vooral doordat de zondagmiddag in The Move nog vrij onbekend is. Zoiets moet de tijd krijgen, maar wij vonden het in ieder geval vooral ontzettend tof!Jullie hebben je dit jaar ingeschreven voor de High School Music Competition, een landelijke muziekcompetitie voor jonge muzikanten. Hoe loopt dat?
Luuk Sterk, onze manager, heeft ons aangemeld. Uit een goeie duizend aanmeldingen zijn wij samen met vijf andere bands geselecteerd voor de voorronde in de categorie Loud Music. Dat gaat dus alvast goed. Als we uiteindelijk de eindronde zouden winnen krijgen we voor EUR 5.000 studiotijd. En als we tweede of derde worden krijgen we wat minder studiotijd...En wat heeft de toekomst daarnaast voor jullie in petto?

Het ultieme toekomstplaatje is natuurlijk doorbreken! Naast de competitie zijn we bezig optredens te regelen, vooral voor de festivals van komend jaar. Gelukkig hebben we een toffe manager die net als ik op de Herman Brood Academie in Utrecht zit. Nummers schrijven doen we voortdurend en met een redelijke thuisstudio kunnen we ook demo's opnemen. Wanneer er een volwaardige cd komt? Nou, hopelijk al in 2012!


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland