Black Bottle Riot blaast uitverkocht Roosje omver Black Bottle Riot blaast uitverkocht Roosje omver

Black Bottle Riot lanceert hun eerste album met een knallend feest

, Tekst: Thomas Terlouw / Foto's: Bernard Bodt

Op 11-11-11 schudde een uitverkocht Doornroosje op zijn grondvesten tijdens de releaseshow van Black Bottle Riot. Het was een bruisend feest vol verrassingen en vooral een dikke Southern groove.

Black Bottle Riot lanceert hun eerste album met een knallend feest

Een uitverkocht Doornroosje schudt op zijn grondvesten tijdens de releaseshow van Black Bottle Riot. Het is een bruisend feest vol verrassingen en vooral een dikke Southern groove.

Bij aankomst op de Groenewoudseweg word je verrast door de nieuwe look van Doornroosje, geheel in het thema van de release show van vanavond. Op de voorgevel staat levensgroot ‘Black Bottle Riot’ en de rolstoeloprijlaan is beschilderd met de leus ‘Stay Hungry For Rock ’n Roll.’ Rocken en rollen is iets dat we wel kunnen verwachten van de Nijmeegse band. BBR draait al sinds 2008 mee in de Nijmeegse muziekscene en heeft sinds die tijd flink gewerkt aan de weg die uiteindelijk leidt naar een uitverkocht Doornroosje.

De band heeft niet gelogen over de totaalbeleving die ze vanavond neerzet. Bij binnenkomst wordt het wachten bij de garderobe een zeer plezierige aangelegenheid door de bluegrass formatie die in de hal staat opgesteld.  

De avond wordt geopend door Mark & Florien. Ze brengen de Southern sfeer er alvast in met een aantal Johnny Cash covers. Mark lijkt behoorlijk onder de indruk te zijn van de grote hoeveelheid mensen die inmiddels voor het podium staat. Hij moet dan ook zijn best doen om over de hordes heen te komen. Iedereen staat natuurlijk te trappelen voor de eerste tonen van BBR.

Een betere entree en een beter contrast met de vorige band is haast niet denkbaar. BBR laat de luchtstromen voelbaar vibreren. Het geluid staat keihard, maar het is absoluut niet storend door de heldere, krachtige middentonen die het BBR-geluid zo lekker maken. Wat een ontzettend dikke sound, zelfs de deuren trillen haast uit hun voegen. Het doet denken aan ZZ Top op steroïden.

Bij het openingsnummer Bright Light City springen een aantal cheerleaders het podium op, die net als in de clip het ritme accentueren met golvende bewegingen. Niet verkeerd om te zien, maar Floor en Lea leveren toch een productievere bijdrage aan de Southern sfeer met hun warme stemgeluid. Naast Floor en Lea zijn er nog meerdere gastmuzikanten onder wie Tim, de huidige drummer van De Staat en voormalig drummer van BBR.

Na het laatste nummer wordt er uiteraard gesmeekt om een toegift. De avond wordt spetterend afgesloten met een slok Jack Daniels en het bekendste nummer van de band Stay Hungry. Hongerig naar rock ’n roll word je zeker als je Black Bottle Riot uit hun plaat ziet gaan op het podium. Ik moet ook bekennen dat ik de plaat heb aangeschaft en momenteel op heb staan, een lekker vette productie, fijn luistervoer voor op de snelweg!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland