Belgische trio Drums Are For Parades grijpt je bij je haren

Emperors uit Nijmegen verdienen een langer optreden

Tekst en foto's: Erik Nijsten ,

Afgelopen vrijdag zorgden het Nijmeegse Emperors en het Belgische Drums Are For Parades voor een puike avond in Merleyn. De vette rock van beide bands zorgde ervoor dat je met een glimlach op je gezicht, je haren overeind en met piepende oren het weekend in ging.

Emperors uit Nijmegen verdienen een langer optreden

Het Nijmeegse Emperors en het Belgische Drums Are For Parades zorgen voor een puike avond in Merleyn. De vette rock van beide bands doen je met een glimlach op je gezicht, je haren overeind en met piepende oren het weekend in gaan.

Het Nijmeegse Emperors opent het weekend officieel. Het optreden komt een beetje moeizaam op gang, maar de stonerrock van het vijftal smaakt al snel naar meer. Hoewel de invloeden van bands als Fu Manchu en Kyuss goed hoorbaar zijn, heeft Emperors door iets meer metal-invloeden haar eigen geluid gevonden.

Geconcentreerd, gedreven en met zichtbaar plezier werken de heren hun te korte set af. Het nummer Space Consult is met een mooi opbouw, een krachtig middenstuk en meerdere vette riffs het absolute hoogtepunt uit de set. Hopelijk wordt de koers van dit nummer voortgezet, want dan valt er nog veel meer te genieten bij Emperors.   

Onder het motto hard, harder, hardst en strak, strakker, strakst betreedt vervolgens Drums Are For Parades het podium. De drie sympathieke Belgen laten er vanaf het eerste moment geen misverstanden over bestaan. Hier staat een trio dat zin heeft om je bij de haren vast te pakken, je hoofd in een versterker te duwen en je keihard omver te blazen. De muziek kan dan ook in dezelfde categorie als de Deftones en Mastodon worden geplaatst: hard en recht in je smoel.

De originaliteitsprijs zal de band nooit winnen, maar dat doet er vanavond niet toe. In een krankzinnig tempo worden nummers als The Law en I Am The Princess, You Are The Woods als ware mitrailleursalvo's de zaal in geslingerd. Tijd om op adem te komen is er bijna niet. Het spelplezier druipt van het podium af en tegen het einde van de set moet de drummer bijna letterlijk naar lucht happen. Drums Are For Parades heeft deze avond haar live visitekaartje in de gezichten van het publiek gesmeten. Hopelijk komen de heren snel terug!