Rue Royale geeft intiem optreden Rue Royale geeft intiem optreden

Prachtige muziek en smakelijke anekdotes

, Tekst: Dorien Pool / Foto: Archief 3VOOR12

Rue Royale geeft intiem optreden

Prachtige muziek en smakelijke anekdotes

Tekst: Dorien Pool / Foto: Archief 3VOOR12 ,

In een stampvolle Rode Laars gaf Rue Royale een intiem optreden. Het was zelfs zo vol dat het publiek er gezellig bij kwam zitten op het podium. Omgeven door enthousiaste luisteraars brachten Ruth en Brooklyn Dekker liedjes van hun nieuwe album ten gehore.

Prachtige muziek en smakelijke anekdotes

In een stampvolle Rode Laars geeft Rue Royale een intiem optreden. Het is zelfs zo vol dat het publiek er gezellig bij komt zitten op het podium. Omgeven door enthousiaste luisteraars brengen Ruth en Brooklyn Dekker liedjes van hun nieuwe album ten gehore.

Ruth en Brooklyn zijn vereerd met de grote opkomst. Wanneer Brooklyn het podium betreedt merkt hij op: “It’s our first gig where people can see our ass”. Hij ontpopt zich als de grappenmaker van het stel; samen met zijn echtgenote Ruth vertelt hij de ene anekdote na de andere. Zo komen we te weten dat Brooklyn dol is op zoute haring en drop en dat Ruth bij hun vorige concert een deel van de tekst vergat.

Het optreden van vanavond verloopt feilloos. De Rode Laars lijkt de perfecte setting voor het Anglo-Amerikaanse singer-songwriter duo. In de knusse ruimte komt hun muziek volledig tot zijn recht, het klinkt zelfs mooier dan op cd. De ingetogen zang van Rue Royale wordt begeleid door toetsen en gitaar; die zorgen voor een rustgevend geheel. Dit resulteerde zelfs een aantal keer in slapend publiek, zo vertelt Ruth, “we’re very peaceful, just like a spa”.

Mochten er vanavond al slapende mensen zijn, dan werden ze bij Ufo toch wel wakker. Brooklyn eindigt dit liedje met een paar prachtige uithalen. Adembenemend, zeker wanneer Ruth hierbij de tweede stem inzet. Minstens zo mooi is We’ll go on alright van het nieuwe album ‘Guide to an escape’. Dit liedje schreven ze samen in Chicago, vlak voor hun verhuizing naar Groot-Brittannië. Brooklyn licht de songtitel toe: ondanks het pijnlijke afscheid van vrienden en familie en de stress die een verhuizing met zich meebrengt, gaat het goed met ze.

Door de intieme setting van vanavond is er ruimte voor verzoekjes. Speciaal voor de fans speelt het stel daarom bij wijze van toegift de nummers Blame en Lunacy. Deze vormen een waardige afsluiting van het vrij korte concert. Het Erasmusgebouw sluit nu eenmaal vroeg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland