Oranjepop 2011: verslag van een warme middag

Impressie van een zonnige middag muziek

Tekst: Tim Arets & Michael Weijers / Foto's: Gien Jansen, Ilse Lambert, Thijmen Sietsma & Bernard Bodt ,

2011 is voor een Oranjepop een meer dan goed jaar geweest. Nog meer bezoekers dan vorig jaar besloten van het mooie weer te genieten in het Hunnerpark. Daarnaast had de organisatie voor een mooi programma gezorgd en was 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen van de partij met het 3VOOR12/Gelderlandpodium, een mooie dwarsdoorsnede zien van wat Gelderland te bieden heeft op muziekgebied. Lees snel verder!

Impressie van een zonnige middag muziek

2011 is voor een Oranjepop een meer dan goed jaar geweest. Nog meer bezoekers dan vorig jaar besloten van het mooie weer te genieten in het Hunnerpark. Naast het mooie weer had de organisatie voor een mooi programma gezorgd en was 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen van de partij met het 3VOOR12/Gelderlandpodium. Op dit podium kon men een mooie dwarsdoorsnede zien van wat Gelderland te bieden heeft op muziekgebied. Lees verder voor een impressie van de zonnige middag.

Het is nog vrij rustig als Automatic Sam het programma op het hoofdpodium opent. Desondanks begint de band meteen overtuigend aan het optreden. Het geluid is goed, het weer is goed, alles lijkt mee te zitten. De met blues doordrenkte rock doet het goed en ligt lekker in het gehoor. Automatic Sam speelt vol overtuiging en vooral de strakke drums en goede zang vallen op. De band is een van de hoogtepunten van de dag en laten we die meesterlijke jam halverwege het optreden ook niet vergeten.

Easy Trigger begint de show met een kunstje. Gitarist en bassist kijken elkaar aan en een sprong in de lucht volgt. Deze band wil niet alleen wat voor het oor, maar ook voor het oog. Het publiek geniet en steeds meer mensen draaien hun hoofd om en lopen richting het 3VOOR12/Gelderland podium om te kijken wie deze rockband is. Een paar kinderen komen kijken en een jongen vooraan danst al vrolijk en luchtgitaar spelend  mee. Ouders halen zelfs hun kinderen op van de kinderplek om ze naar deze band te laten kijken. Een goed begin voor jonge fans, maar deze band is ook prima geschikt voor volwassenen. Speciaal aan dit optreden was het verschijnen van rapper Discipline, die na Easy Trigger zou optreden, om een nummer mee te spelen. Samen deden ze mee aan het project Keizersnede, dat op CD is uitgekomen, en dit nummer brachten zij dan ook ten gehore.

The Gospel pakt de draad na liedjessmid Bertolf op. De liedjes hebben een andere sound dan de bands die eerder op de dag op het 3VOOR12/Gelderland podium speelden. Het zijn echte soul nummers met een fijne Hammondorgel er doorheen. De kers op de taart is de zanger met zijn rauwe stem die zich goed leent voor de nummers. The Gospel onderscheidt zich door lange nummers te spelen in plaats van catchy popliedjes van 3 minuten. Het is dan ook een race tegen de klok voor deze band, maar ze weten binnen een half uur toch hun show goed neer te zetten. Wat een fijne muziek maken ze toch.

Krach wint erg snel aan populariteit. Bij aanvang van het optreden van de band is het dan ook vol voor het podium. De zittende mensen gaan toch maar staan, waardoor de relaxte sfeer moet ruimen voor een broeierige en energieke stemming. We krijgen een sterke en afwisselende set voorgeschoteld. De toon is gezet en het publiek komt steeds losser. Met name de nummers met een flinke dosis dance doen het goed. Krach staat als een huis, zowel instrumentaal als qua performance.