Okieson presenteert derde langspeler Okieson presenteert derde langspeler

Americana orakel doopt plaat vol indrukwekkende gastbijdragen

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Okieson presenteert derde langspeler

Americana orakel doopt plaat vol indrukwekkende gastbijdragen

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Het Nijmeegse Americana-combo Okieson presenteert aanstaande zaterdag haar nieuwe album Some One 'n Some Want, opgenomen in Nashville met een blik legendarische gastbijdragen van topmuzikanten. Wij vroegen frontman Sebastiaan van Bijlevelt in aanloop naar de presentatie naar zijn indrukken.

Americana orakel doopt plaat vol indrukwekkende gastbijdragen

Some One 'n Some Want, zo heet de nieuwste plaat van Okieson. Opgenomen in de legendarische Beech House studio van Lambchop-producer Mark Nevers in Nashville. Een plaat vol indrukwekkende gastbijdragen van bassist Matt Swanson van Lambchop, zangeres Caitlin Rose, Calexico-muzikanten Paul Niehaus (op pedalsteel) en Tony Craw (op toetsen) en gitarist Pete Cummings, die nog met Elvis speelde. Aanstaande zaterdag presenteert Okieson de nieuwgeborene in het gebouw van de Big Mouth studio in Nijmegen Oost. Wij vroegen frontman Sebastiaan van Bijlevelt in aanloop naar de presentatie naar zijn indrukken.


Hoe verschilt deze plaat met haar voorgangers?
Van Bijlevelt: “Het is meer een autentieke bandplaat geworden, met als uitgangspunt goede muzikanten, goede studio en rollen maar met die tapemachine.”
 
Hoe was het om in Amerika je plaat op te nemen en met zulke artiesten te werken?
“Te gek! Erg fijne mensen en ongelofelijk professioneel, dat werk heel ontspannen. Het was een inspirerende en heftige tijd, we hebben hard gewerkt en veel lol gemaakt en dat hoor je terug.”
 
Is er nog interesse van labels geweest?
“Jawel, maar of het waren kutaanbiedingen of het was niet commercieel genoeg, dat laatste doet me eigenlijk alleen maar deugd. Ik heb de plaat nu weer zelf op mijn eigen label uitgebracht.”
 
Wat kunnen we verwachten aankomende zaterdag?
“Een band in vorm die staat te popelen om het nieuwe repertoire te gaan spelen en dat met een aantal erg goede gastmuzikanten, waaronder Johan Janssen (pedalsteel, heeft ook bij Ilse de Lange gespeeld) en toetsenist Gert-Jan Naus uit Keulen.”
 
Hoe laat en waar?
“Aanstaande zaterdagavond 28 mei aan de van Beethovenstraat 4 in Nijmegen (naast zwembad Oost). De deur gaat open om 20:00 uur, we starten om 21:00 uur. Roel Smeets en Dj Maarten draait de hele avond fijne plaatjes. De entree is  €10,- inclusief  gratis cd!”

Lees hier meer over de opname's in Nashville.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland