Krach geeft voorproefje van nieuw project in Luxor Live

Een nieuw album met remix van eigen nummers

Tekst: Tim Arets / Foto: Archief ,

Het is het afgelopen jaar goed gegaan met Krach. Eurosonic Noorderslag, een haast compleet uitverkochte clubtour en nu nog bezig met een Unorthodox Tour. Hier bezoeken ze de uithoeken van Nederland, vertellen David (toetsenist) en Ruud (drummer). In Luxor Live komen ze met de onthulling van een nieuw project, en wij vroegen de twee heren wat dit nou precies inhoudt.

Een nieuw album met remix van eigen nummers

Het is het afgelopen jaar goed gegaan met Krach.  Eurosonic Noorderslag, een haast compleet uitverkochte clubtour en nu nog bezig met een Unorthodox Tour. Hier bezoeken ze de uithoeken van Nederland, vertellen David (toetsenist) en Ruud (drummer). In Luxor Live komen ze met de onthulling van een nieuw project, en wij vroegen de twee heren wat dit nou precies inhoudt.

Waarom is de keuze gevallen op Luxor Live om het project te presenteren?
“Luxor Live is toch wel onze ‘hometown’, want we komen voor het grootste deel uit Arnhem. Merleyn of Doornroosje had ook wel gekund, maar Luxor Live stond sowieso al in de planning. De meeste mensen die we kennen zijn daar wel liefhebbers van de muziek. Onze geluidsman komt ook van Luxor Live, dus dat voelt ook wel speciaal”.

Het nieuwe project dat onthuld gaat worden is een nieuwe plaat. Deze is nog niet af, maar de mannen zijn al druk bezig. “In Luxor Live zullen we een half uur lang dit nieuwe project presenteren, samen met Linda, de drumster van Bombay Show Pig (die die avond ook in het voorprogramma staan). Die zal ook met ons meegaan als de plaat af is en de nieuwe tour bekend is.”

Een nieuwe plaat is dus al gepland voor in het najaar. Erg snel na de debuutplaat die in januari al uitkwam.
“Het zijn wel dezelfde nummers als op de debuutplaat, maar we hebben er zeven gepakt om te veranderen. Nu zijn ze vijf tot zeven minuten en dit voelt ook niet als een tweede plaat, maar als een zijstap. Met With Ice (de voormalige band van Krach) kenden we deze nummers al, en misschien zijn we ook wel wat te ADHD om steeds hetzelfde te doen. Sowieso is het ook wel iets wat wij graag wilden doen, met meer synthesizers aan de slag en zo een nieuwe plaat uitbrengen. Het is ook meer een logisch gevolg op onze eerste plaat, die vooral rock met dance had, maar de mensen die de rock leuk vonden bleven wel gewoon meedansen bij de dance. Het laatste deel van de set neigde ook steeds meer naar dance.”

Met meer dance nummers zou het kunnen gaan lijken op een dj set. Blijft er nog een band over?
“Er zullen meer synthesizers aan bod komen, maar we hebben twee drummers en een band die de nummers speelt. Je krijgt nog wel dat bandgevoel. We hebben die nummers van onze debuutplaat al zo lang gespeeld, dat je handen jeuken om er een nieuwe draai aan te geven en er zat nog heel veel in. Daarom hebben we ook ervoor gekozen om die dance-invloeden nu meer te gaan benadrukken.”

In een interview met 3VOOR12TV spraken de mannen al over dit project. In dit interview zouden ook remixen van andere artiesten van hun liedjes aan bod komen. Hoe is het daar eigenlijk mee gegaan?
“We hebben een paar mensen onze nummers en hun eigen nummers laten remixen. Deze gaan we waarschijnlijk weggeven, maar we weten nog niet hoe. Dat zijn toekomstplannen. Ze komen in ieder geval niet op de ep en zullen ook niet in de live set komen.”

Met een dance ep kan er ook een rockversie van de cd verwacht worden. Is dit het geval?
“Waarschijnlijk niet, omdat je dan toch wel open deuren intrapt, aangezien het al veel rock had, maar misschien dat we wel in januari met een rock ep komen. Het kan allemaal, maar we zijn daar niet echt mee bezig. Sowieso denk je ook na over je tweede plaat.”

Met dit nieuwe project en het debuutalbum op zak die allebei dezelfde nummers dragen, alleen een andere uitvoering, is het de vraag wat je op festivals speelt? De een of de ander?
“Het hangt een beetje van het tijdstip af. Het is heel lastig als het 2 uur ‘s nachts is, en je dan keiharde rock voor je kiezen krijgt. Met deze nieuwe plaat hebben we ook de keuze het meer dance te geven tijdens zo’n show.”

Een nieuwe ep in het najaar met waarschijnlijk een nieuwe tour. Krach wil meer mensen laten dansen. Voor de primeur kun je het beste vrijdag 3 juni naar Krach gaan in Luxor Live. Bij Kroese krijg je een gratis kaartje bij aankoop van de cd (zolang de voorraad strekt). Hoe de mannen van Krach dit nieuwe project aan de man brengen is nog onbekend, maar dat de dance ep er komt, is zeker.

Retweet de trailer, of zet hem op facebook en maak kans op 2 kaarten voor Krach in Luxor.