Inspiratieloos optreden Esben And The Witch Inspiratieloos optreden Esben And The Witch

Trio weet in korte set niet te overtuigen

, Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Hans Cras

Inspiratieloos optreden Esben And The Witch

Trio weet in korte set niet te overtuigen

Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Hans Cras ,

Esben And The Witch is een uit Engeland afkomstig trio. In de Engelse pers krijgt de band veel positieve recensies en wordt ze gezien als ‘the next big thing’. Afgelopen vrijdag wist het trio echter niet te overtuigen.

Trio weet in korte set niet te overtuigen

Esben And The Witch is een uit Engeland afkomstig trio. In de Engelse pers krijgt de band veel positieve recensies en wordt ze gezien als ‘the next big thing’. Vandaag staan ze in Doornroosje.

Zonder voorprogramma en later dan gepland, betreden de leden van Esben And The Witch om tien uur het podium. De muziek van het trio, vernoemd naar een Deens sprookje, is een mengelmoes van Siouxsie And The Banshees en een boze PJ Harvey. Melodramatische, elektronische gitaarmuziek met een zwart randje. De belofte voor 2011 als we de Engelse pers mogen geloven.

De belofte wordt deze avond in Doornroosje in ieder geval niet waargemaakt. Doordat de nummers veel op elkaar lijken en er niet veel op het podium gebeurt, is het optreden een beetje tam. Esben And The Witch speelt niet slecht, maar meer ook niet. Pas nadat de band gezamenlijk op een trommel heeft staan raggen, komt het optreden in de laatste twintig minuten een beetje op gang. De vlam slaat echter niet in de pan.

Het grootste nadeel van het optreden is het feit dat er het hele optreden wordt meegespeeld met een sequenser. Daarop zijn al drums, gitaarpartijen en de nodige elektronische bliepjes te horen. Uiteraard spelen heel veel bands met een voorgeprogrammeerde tape mee, maar bij Esben And The Witch vraag je je toch echt af wat de meerwaarde is. Het laat namelijk geen enkele ruimte over voor improvisatie en spontaniteit. Die elementen hadden het optreden juist een stuk beter kunnen maken.

Helaas is ook het geluid niet best. Harder wil namelijk niet altijd zeggen beter. Na veertig minuten houdt de band het voor gezien. Een voorzichtig applausje van de halflege zaal is hun deel. Een toegift zit er na een teleurstellend en inspiratieloos optreden dan ook niet in.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland