Dead To Me houdt van Nederland Dead To Me houdt van Nederland

“Why? Because of the people of course!”

, Tekst: Lisa Masotano

Dead To Me houdt van Nederland

“Why? Because of the people of course!”

Tekst: Lisa Masotano ,

Voor iedereen die een gezellig punkavondje en tevens afsluiter van het afgelopen weekend wilde, kon naar Willemeen. Naast de punkbazen van het podium, Dead To Me, zetten ook Gutless en Break Character het café in Willemeen op stelten.

“Why? Because of the people of course!”

Break Character geeft je geen ordinaire punkrock, maar brengt je terug naar de DC Revolution Summer bands zoals Yage, At the Drive-In en You & I. Meeslepende melodieën, geschreeuw, gezang en sterke emotionele teksten. Helaas loopt midden in hun set iets mis met hun gitaarversterker, maar dat wordt gelukkig snel weer opgelost. Na een covertje van Yaphett Kotto is het publiek er weer helemaal bij.

De door Greenday en Jawbreaker beïnvloede jonge punkers van Gutless uit Arnhem staan vanavond ook weer in Willemeen. Klinkend als een rauwere versie van de oude Blink 182 weten ze het publiek goed mee te krijgen met hun catchy punkliedjes. Ook de drie covertjes die ze als laatste spelen worden prima uitgevoerd en het publiek lijkt zich hiermee goed te vermaken.

Waar Dead To Me ooit hun Europese tour aftrapte in Tilburg, eindigt hun Europese tour dit keer in Arnhem. Deze punkers uit San Francisco maken hun live reputatie helemaal waar deze avond. Ze staan met een ongelofelijke energie op het podium, waar de meeste bands u tegen kunnen zeggen. Hun excentrieke karakters komen tot uiting in hun tattoo’s, kledingstijl en kapsels, maar toch ook de manier waarop ze spelen. Bovendien hebben ze leuke interactie met het publiek en ze vertellen ons zelfs “We love the Netherlands! Why? Because of the people of course!” Dat is een keer wat anders dan het standaard antwoord ‘weed’. Harde, luide, catchy punk met een ruig randje. Elke punkerliefhebber moet Dead to Me eens in zijn leven hebben gezien!

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland