25 nieuwe namen voor 25-jarige de-Affaire 25 nieuwe namen voor 25-jarige de-Affaire

Lees snel verder!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

25 nieuwe namen voor 25-jarige de-Affaire

Lees snel verder!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vers van de pers: nieuwe namen voor festival de-Affaire! Neerlands beste gratis festival voor de betere alternatieve muziek voegt vandaag ter ere van de 25e editie 25 namen toe aan het programma. Lees snel verder!

Lees snel verder!

Vers van de pers: nieuwe namen voor festival de-Affaire! Neerlands beste gratis festival voor de betere alternatieve muziek voegt vandaag ter ere van de 25e editie 25 namen toe aan het programma. Reeds eerder maakten we al bekend dat Avi Buffalo, C.W. Stoneking, Eskmo, Edward Sharpe, The Black Atlantic, The Duke & The King en The Books tijdens de Zomerfeesten naar Nijmegen komen. Lees snel verder!

2562
Hagenees Dave Huismans, alias 2562, kreeg al veel lof voor zijn debuut Aerial en tweede album Unbalance.
Volgens het populaire elektronicawebmagazine Resident Advisor was Aerial,"one of the most stylistically perfect dubstep full-lengths to date." Zijn derde album Fever is net uit en bevat wederom een hoogwaardige combinatie van dubstep en minimal.

Aux Raus
Zanger Bastiaan Bosma (beats en zang) en Luuk Bouwman (beats en gitaar) draaien al enkele jaren succesvol mee in meerdere genres. Feit is dat Aux Raus letterlijk en figuurlijk alle kanten op vliegt. Postpunk, techno, gabber, rock en grunge zijn enkele stijlen die je zou kunnen herkennen. Derde album All Creeping Things Stopped Creeping verscheen onlangs en naar eigen zeggen is dit hun meest romantische tot nog toe. Lekker schuifelen met Aux Raus!

About Group
Alexis Taylor is een bezige bij. Hij zoemt meestal de wereld rond als frontman van Hot Chip, af en toe in de gedaante van dj en is sinds 2009 ook bezig met zijn ‘andere’ band About Group. Samen met gitarist (Coxon Spiritualized), toetsenist Thomas (Derek Bailey) en drummer Hayward (This Heat) experimenteren en improviseren ze er graag op  los met jazz, elektronica en pop. Hun tweede album Don’t Worry verscheen onlangs op Domino Records.

Architecture in Helsinki

Het achtkoppige Australische gezelschap Architecture in Helsinki grossiert in vele stijlen en maken daarbij gebruik van nog meer instrumenten. In 2011 brachten ze Moment Bends uit. De muziekpers reageerde verdeeld: de één vond het album geweldig, de ander ronduit slecht. Mede daarom de ideale band voor de-Affaire.

Bibio
Stephen Wilkinson is dj en producer en baarde in positieve zin opzien met zijn veelgeprezen debuutalbum Ambivalence Avenue. Onlangs bracht hij Mind Bokeh uit, wederom met zijn typerende mix van elektronische muziek, folk, disco, hiphop, rock en psychedelica.

Black Bottle Riot
Zet de klok op rock want deze Nijmeegse band biedt alles waar een goede rockband aan moet voldoen: rechttoe en rechtaan, retestrak en moddervet. Later dit jaar zal hun debuutalbum het leven zien.

Black Breath
Dat er uit Seattle brute bands komen wisten we al, maar Black Breath zorgt ervoor dat we het woordje ultra uit de kast moeten trekken. Black Breath speelt namelijk een ultra-brute mix van oldschool death metal, hardcore, trash en melodieuze death metal. Neem daarbij een hyperactieve zanger en je hebt ongeveer de ideale festivalband: hard, bruut en energiek.

Cloud Control
Het debuutalbum Bliss Release van Cloud Control zorgde in thuisland Australië voor een doorbraak. Ook wonnen ze de Australian Music Prize voor ‘Best Independent Record’. MGMT en ook Vampire Weekend nam het viertal reeds op sleeptouw en op de-Affaire staan ze op eigen kracht.

Crocodiles
Debuutalbum Sleep Forever werd geproduceerd door James Ford van Simian Mobile Disco. De vaderlandse pers vatte de titel iets te letterlijk op en lijkt het album helemaal te hebben gemist. Crocodiles houdt het graag psychedelisch: tussen de gruizige gitaren, shoegaze, galm en bedwelmende orgelklanken doemt er af en toe een liedje op.

Dirty Beaches
Eenmansband Dirty Beaches is het alter ego van de Canadees Alex Zhang Hungtai. Met Badlands maakte hij een van de meest interessante debuutalbums van dit jaar. Een album vol lofi-liedjes doordrenkt met psychedlische rockabilly, krautrock en pop.

Dananananaykroyd

Deze Schotse indierockers spelen sinds 2006 onder de fantastische bandnaam Dananananaykroyd. Het debuutalbum zorgde in het thuisland voor een vliegende start. Binnenkort komt het het nieuwe album komt uit en de titel doet alvast het beste vermoeden en gaat in ieder geval op voor de beste albumtitel van het jaar 2011: I Honestly Can't Believe You Got That Much Ham Into A Solitary Sandwich And Still Went To See Metallica.

DD/MM/YY

Het Canadese DD/MM/YYYY – wat uitgesproken dient te worden als day month year - zal ongetwijfeld een warm plekje krijgen in de harten van mathrock en noiserock-liefhebbers. De muziek zit zeker niet vast in deze stijlen. Via soundscapes en shoegaze vliegen zijn als het ware naar mathrock en noiserock toe.

Eins Zwei Orchestra
Eins, Zwei Orchestra is het geesteskind van Lydia en Stefan van Maurik. Het tweetal wordt op het podium bijgestaan door diverse muzikanten uit bands als Silence Is Sexy, We vs. Death en Little Things That Kill. Het debuutalbum 100 Colors is een absoluut pareltje voor liefhebbers van shoegaze, rock. Ook al is het geluid iets toegankelijker, het valt te vergelijken met bands als The Pains of Being Pure at Heart en My Bloody Valentine.

Hauschka
De uit Düsseldorf afkomstige Volker Bertelmann brengt al enkele jaren baanbrekende albums uit. Op zijn nieuwe album Salon des Amateurs klinken er composities waarin melancholische pianoklanken en stijkers de strijd aanbinden met elektronische klanktapijten.

James Vincent McMorrow
Een van de meest interessante nieuwkomers in het singer-songwriter/folkgenre komt uit Ierland en heet James Vincent McMorrow. Zijn album produceerde hij helemaal zelf, opgenomen met één microfoon in een kamer vol oude instrumenten zonder al te veel technische kennis, maar met veel geduld en bovenal vakmanschap. 

John Holt & Frankie ‘dancehall’ Paul + Signature Band
Het is een grote eer om twee levende reggae-grootheden te ontvangen. De 65-jarige Jamaicaanse reggaezanger John Holt is samen met Bob Marley de enige Jamaicaanse artiest die doorgebroken is in de Verenigde Staten. Zijn compaan en collega Frankie Paul wordt door kenners de 'Jamaicaanse Stevie Wonder' genoemd. Verwacht voornamelijk eigen werk en dat betekent overheerlijke dancehall, reggae.

Kap Bambino
Op veler verzoek verwelkomen we nogmaals het Franse duo Kap Bambino. In 2009 waren zij verantwoordelijk voor –op zijn zachts gezegd - een indrukwekkende show in de Barbarossa Ruïne. De hyperactieve frontvrouw Caroline Martial en haar kompaan krijgen iets meer ruimte zodat ze ditmaal niet een monument maar gewoon de tent kunnen afbreken. Rauw, energiek en boordevol passie schiet Kap Bambino keihard raak. Stilstaan is geen optie!

Mama Rosin
Het swingende kwartet Mama Rosin is het levende bewijs dat er goede cajun uit de Zwitserse Alpen komt. De heren mengen cajun met blues, rockabilly en brengt dit alles met een goede dosis energie en een punk-attitude. Niet voor niets brengen zij hun albums uit bij het fijne Zwitserse label ’Voodoo Rythm’.

Mount Kimbie
Dit Londense duo Mount Kimbie bracht vorig jaar het veelgeprezen album Crooks&Lovers uit, een plaatje vol sferische elektronica, dubstep, beats maar ook gitaren en percussie. De heren werden door de pers al snel gelabeld als dubstep. Zelf zien ze het als een mix van Yeah Yeah Yeah’s, TV on the Radio en hiphop.

Palmbomen
Amsterdammer Kai Hugo produceert met zijn oude analoge apparatuur een psychedelische mix van italo, disco en sixties pop. Zijn vervormde stem, tropische synths en bijzondere live show maakte reeds indruk op festivals in zowel binnen- als buitenland. Allerhoogste tijd dus voor een Nijmeegse première.

Pien Feith
Jaren geleden begon de Utrechtse zangeres als singer-songwriter met enkel een gitaar. Op haar album Dance On Time is er in muzikaal opzicht heel veel veranderd. Als een “blije geboorte”, zo beschrijft Pien Feith haar debuutalbum Dance On Time. Deze stoere dame overtuigt menig muziekliefhebber met haar frisse mix van live band en elektronica.

The Phoenix Foundation
In hun thuisland Nieuw-Zeeland zijn ze reeds een gevestigde naam en met hun vierde album Buffalo lijkt de rest van de wereld te volgen. The Phoenix Foundation maakt een bijzonders mix van rock, folk en roots en is van de nieuwe frisse bands die gekenmerkt  wordt door mooie samenzang en pakkende melodieën.

SBTRKT
Zoals vaker met muzikanten met maskers laat ook deze ‘Man with the Mask’ zijn muziek graag voor zich spreken. Na succesvolle remixen voor onder andere Modeselektor, Basement Jaxx en Gorillaz dijt dit eenmansproject steeds verder uit tot een heuse live band. SBTRKT laat op een zeer sublieme en fijne manier stijlen als elektronica, garage en dubstep samensmelten.

Washed Out
Washed Out is het alter ego van Ernest Green die al aardig wat aandacht genereerde met zijn twee verschenen ep’s vol met fijne knutselachtige pop en elektronica. In juli verschijnt het debuutalbum Within and Without. Dit album werd geproduceerd door Ben Allen die ook de laatste Animal Collective en Deerhunter produceerde.

Voorafgaand aan de-Affaire wil 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een mooi terugblikartikel over 25 jaar de-Affaire plaatsen. Daarvoor zijn we op zoek naar jouw mooiste moment! Mail je moment, in tekst of beeld (of allebei) naar info@3voor12arnhemnijmegen.nl Voor de eerste 10 inzenders liggen er leuke goodies klaar!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland