Zo Moeilijk toont nieuwe moves Zo Moeilijk toont nieuwe moves

Nosa, Rosco en Nikes presenteren nieuw album in Doornroosje

, Tekst: Dirk K. / Foto's: Kai Y.C.

Zo Moeilijk toont nieuwe moves

Nosa, Rosco en Nikes presenteren nieuw album in Doornroosje

Tekst: Dirk K. / Foto's: Kai Y.C. ,

Het Nijmeegse trio Zo Moeilijk bracht vanavond haar tweede albumrelease ten gehore. Na een behoorlijk aantal shows met de tracks van hun eerste officiële album, was het nu toch echt tijd voor 'Nieuwe Moves' in 2011.

Nosa, Rosco en Nikes presenteren nieuw album in Doornroosje

Op de buitenmuur van Poppodium Doornroosje prijkt een flinke graffiti piece van Nosa, Rosco en Nikes. Het Nijmeegse trio Zo Moeilijk brengt vanavond haar tweede albumrelease ten gehore. Na een behoorlijk aantal shows met de tracks van hun eerste officiële album, lijkt het nu toch echt tijd voor ‘Nieuwe Moves’ in 2011.

Dit keer werd Zo Moeilijk bijgestaan door onder meer brigadegenoten van de welbekende Fakkelteitgroep: Zwart Licht, Sticks, Rico en Typhoon. Ook waren de leden van Duvelduvel uit de Nederlandse havenstad vertrokken, om steun te betuigen aan deze verfrissende formatie.

De sfeer in de bomvolle zaal zit er goed in. De mannen van Zo Moeilijk zijn dan ook lekker op dreef. Het enthousiasme straalt af van de veelvuldig lachende Nosa en de laidback ogende Rosco. Zo heeft ook Nikes een groot aandeel in het optreden, in de rol van dj en als beatmaker op het album. De beats slepen je lekker mee in de teksten die de 2 mc's vloeiend uit het keelgat persen.  

Na een aantal samenwerkingen en optredens van ondermeer het bliksemflitsende peloton van Zwart Licht, Rico, Sticks, Typhoon en zangeres Lienke komt het eind van de avond in zicht. Dan is het tijd voor de Rotterdamse collega's van Duvelduvel. De beat start, maar wordt meteen onderbroken door een opeens wat minder laidback Rosco. Hij begint in een andere taal door de mic tegen Duvel te praten en het lijkt erop dat hij wil laten zien hoe Duvel in Nijmegen gewaardeerd wordt. Hij roept naar het publiek, of men wel doorheeft dat het hier gaat om Duvelduvel: grondleggers! De toeschouwers begrijpen het, getuige de moshpit die hier op volgt.

Om de avond af te sluiten worden er als toetje nog wat platen gedraaid door DJ Cream. Al met al een prima releaseparty waaruit blijkt dat échte hiphop gewaardeerd wordt. In ieder geval in Nijmegen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland