Winnaar Slag om Paaspop Hadrian’s Wall blij met overwinning Winnaar Slag om Paaspop Hadrian’s Wall blij met overwinning

“Paaspop is voor ons heel speciaal en dit gevoel willen we overbrengen op het publiek”

, Tekst: Redactie / Foto's: Archief

Winnaar Slag om Paaspop Hadrian’s Wall blij met overwinning

“Paaspop is voor ons heel speciaal en dit gevoel willen we overbrengen op het publiek”

Tekst: Redactie / Foto's: Archief ,

Het uit Aalten afkomstige Hadrian’s Wall won zaterdag 26 februari in het Witte Paard de Slag Om Paaspop. Een jonge beginnende band die nog niet bekend is bij een groot publiek, de hoogste tijd dus om ze aan de tand te voelen. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met Ricardo te Kolste van Hadrian’s Wall!

“Paaspop is voor ons heel speciaal en dit gevoel willen we overbrengen op het publiek”

Wat is Hadrian's Wall?
Hadrian’s Wall is een jonge enthousiaste band, bestaande uit drie erg goede vrienden (Timon Hoitink, Wolter Jetten, Ricardo te Kolste) en afkomstig uit het kleine maar fijne plaatsje Aalten. We zijn nu ongeveer drie jaar bezig, waarvan we de eerste anderhalf jaar vooral covers hebben gespeeld om op elkaar ingespeeld te raken. Verreweg het leukste vinden we echter het spelen van eigen werk en vanaf het moment dat we een avond konden vullen met onze eigen nummers, hebben we de covers gauw achterwege gelaten! Vorig jaar hebben we in het huis van Thijs Brinks (Aalten) samen met hem een demo opgenomen. Deze nummers zijn onder andere te beluisteren op onze MySpace.

Hoe hebben jullie de Slag om Paaspop ervaren?
Als een hele toffe avond! Het telefoontje met de mededeling dat we mochten gaan strijden om een plek op Paaspop 2011 was al geweldig, maar dat we ook nog zouden winnen hadden we absoluut niet verwacht! We moesten de avond openen, wat natuurlijk een extra spanning met zich mee brengt. Je hebt iets minder publiek, nog niks gehoord van de andere bands en dus moet je voor je gevoel extra goed spelen. Na het spelen luister je naar de andere bandjes en dan stijgt de spanning met de minuut. Stuk voor stuk goede bands met goede muzikanten, goede nummers en behoorlijk verschillende stijlen muziek. Kortom het niveau vonden wij erg hoog! Aan het eind van de avond van de jury te horen krijgen dat je gewonnen hebt en dus speelt op Paaspop 2011 geeft een onbeschrijflijk goed gevoel.

Dat vonden jullie van het juryrapport? Konden jullie je vinden in de kritiekpunten?
Van het jury raport kregen we eigenlijk alleen maar een grote glimlach op ons gezicht: "Frisse, vernieuwende popmuziek met veel enthousiasme gespeeld," Dat is precies wat waar we naar streven! Kritiekpunt was dat de tweede stem niet altijd even zuiver was en daar konden we ons in vinden.

Mogen we nog iets speciaals verwachten van jullie op Paaspop?
Haha, leuke vraag! Komen we weg met een zingende drummer die daarbij ook piano speelt? Spelen op Paaspop is voor ons heel speciaal en we hopen dat we dit gevoel over kunnen brengen op het publiek. Daar komen ze voor, dus we gaan er zeker een speciaal optreden van maken!

 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland