Voetjes van de vloer bij Ginger Ninja Voetjes van de vloer bij Ginger Ninja

Ingestudeerde podiumpresentatie van The Medics

, Tekst: Tim Arets / Foto's: Thomas de Wit

Voetjes van de vloer bij Ginger Ninja

Ingestudeerde podiumpresentatie van The Medics

Tekst: Tim Arets / Foto's: Thomas de Wit ,

Je kent de band misschien wel van de zomerhit ‘Sunshine’. De Deense band Ginger Ninja speelde vanavond in Doornroosje. Ginger Ninja is namelijk bezig met een Nederlandse tour. Vanavond werden ze bijgestaan door The Medics. Deze band is 3FM Serious Talent en stond ook al in de befaamde minuut van De Wereld Draait Door. Samen probeerden zij er een gezellige avond in Doornroosje van te maken.

Ingestudeerde podiumpresentatie van The Medics

Je kent de band misschien wel van de zomerhit Sunshine. De Deense band Ginger Ninja speelt vanavond in Doornroosje. Vanavond worden ze bijgestaan door The Medics. Deze band is 3FM Serious Talent en stond ook al in de befaamde minuut van De Wereld Draait Door. Samen proberen zij er een gezellige avond in Doornroosje van te maken.

The Medics begint terwijl er nog niet zo veel mensen in de zaal zijn. De groep nodigt het publiek uit om wat naar voren te komen, wat beetje bij beetje gebeurt. Daarbij druppelt de zaal langzaam vol. Bij de meeste mensen doet het nummer City een belletje rinkelen. Dat is de populaire single van de radio en van De Wereld Draait Door.

Wat bij The Medics enigszins raar overkomt, is de podiumpresentatie. Het lijkt wel ingestudeerd. De gitarist of bassist komt soms naar voren om daar te gaan spelen, maar het publiek kan slechts gissen naar het waarom: er is geen gitaar- of bassolo. 

De zanger pakt het anders aan. Hij springt hij het publiek in en gaat ondertussen door met het zingen van City. Dit geeft ook niet een optimaal resultaat, maar het is een slimme zet nu het publiek wat meer is gaan dansen. De band is daar gelukkig mee. Ook spelen de muzikanten nieuwe nummers en hierbij gaan de voetjes nog meer van de vloer. Een goed voorbeeld hiervan is Shake It Off.

Dan is het tijd voor Ginger Ninja. De band begint met een rustig popnummertje, namelijk Out of Sight, Out of Mind. Als later de gitaristen en bassist de intro van Sunshine inzetten, merk je dat het publiek hiervoor gekomen is. Ze willen deze zomerhit live horen! Dit aanstekelijke popnummer krijgt het publiek aan het dansen en wordt door een aantal mensen meegezongen.

De drummer lijkt in zijn element te zijn vanavond. Sterke solo’s passeren de revue. De lange jongen heeft dan ook een erg groot drumstel op het podium staan die erg imponeert. De gitarist heeft een vrolijke bui. Hij danst veel en zit met zijn gitaar te spelen. Wat na een tijdje wel begint te irriteren, is dat hij zich ontpopt tot de Mr. Bean van de groep. Terwijl de rest bezig is met muziek maken en hij even niks te spelen heeft, loopt hij naar de microfoon en roept opeens dat hij dankbaar is dat iedereen er is vanavond. Hij leidt zo de aandacht van zijn bandleden af die op dat moment aan het spelen zijn.

De toegift bestaat onder andere uit Bone Will Break Metal, het tweede hitje van Ginger Ninja, dat voor een deel meegezongen wordt nadat de zanger dit aan het publiek vraagt. Het is een goede afsluiter van de avond aangezien veel mensen waarschijnlijk op deze hit zaten te wachten!
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland