The Kevin Costners tekent wederom bij Excelsior Recordings The Kevin Costners tekent wederom bij Excelsior Recordings

"Excelsior van toen anders is dan het Excelsior van nu"

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

The Kevin Costners tekent wederom bij Excelsior Recordings

"Excelsior van toen anders is dan het Excelsior van nu"

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Het Nijmeegse The Kevin Costners tekent wederom bij Excelsior Recordings. Hun eerste album Come On In uit 2008 werd ook gereleased door deze platenmaatschappij en ook hun tweede zal dus via dit roemruchte label in de winkels verschijnen. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met de gelukkige bandleden.

"Excelsior van toen anders is dan het Excelsior van nu"

In 2008 kwam het debuutalbum van The Kevin Costners Come On In uit via Excelsior Recordings. Hiermee waren de mannen de voorgangers van andere Nijmeegse acts zoal De Staat en Lea die later tekenden bij Excelsior. Beluistering van de demo-opnames voor de tweede plaat van de Costners bracht de mannen van Excelsior er toe ook deze plaat van hun roemruchte label te voorzien.

Sjors van der Meulen van The Kevin Costners geeft commentaar: “Excelsior is natuurlijk bekend met onze muziek en we hebben destijds getekend voor een optie op een tweede album. Dus in die zin lag Excelsior voor de hand. Neemt niet weg dat het label alle vrijheid heeft om ervan af te zien als ze het nieuwe materiaal niks vinden natuurlijk. Gelukkig zijn ze erg enthousiast over de nieuwe muziek. Gelukkig zeg ik, want het blijft toch spannend of een label nog steeds bereid is te investeren puur op basis van de eigen overtuiging.”

In januari 2012 zal het album in de winkels liggen, waarna waarschijnlijk een clubtour volgt. Sjors: “Natuurlijk beloof je op een moment als dit een uitgebreide clubtour te gaan doen, en een paar van die grote, in een minuut uitverkochte, ‘ik heb al 3 dagen diarree maar daar heb ik gewoon schijt aan'-festivals. Maar we hebben nog helemaal geen plannen gemaakt tot nu toe. Het enige dat nu zeker is, is dat we in januari een tweede plaat in de schappen gaan zetten. En dat de Excelsior van toen anders is dan de Excelsior van nu ...”

Een uitgebreid interview met The Kevin Costners verschijnt binnenkort op onze site!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland