Roy Santiago presenteert nieuw album met goede muziek en humor Roy Santiago presenteert nieuw album met goede muziek en humor

Singer-songwriter en band zetten gemoedelijk optreden neer

, tekst: Tim Arets / foto's: Marcel Krijgsman

Roy Santiago presenteert nieuw album met goede muziek en humor

Singer-songwriter en band zetten gemoedelijk optreden neer

tekst: Tim Arets / foto's: Marcel Krijgsman ,

In Merleyn werd het ongeduldig wachten op een nieuw album van Roy Santiago beloond met de presentatie van ‘The Great Pretender’. Roy vertelt, maakt grappen. De muziek spreekt voor zich.

Singer-songwriter en band zetten gemoedelijk optreden neer

Vanavond wordt het ongeduldig wachten op een nieuw album van Roy Santiago beloond met de presentatie van The Great Pretender. Het album is mede ingespeeld door bevriende muzikanten, waaronder Xavier Teerling ( The Gospel) en Lea. Beiden assisteren Roy ook op het podium. Xavier speelt de hele avond mee, Lea zingt een nummer samen met Roy.

De band begint erg kalm met spelen, waarna Roy met zang invalt. Het is een rustige voorbereiding voor de vrolijke nummers die volgen. Een omslag is te merken als Roy opeens zijn gitaar oppakt en in eerst instantie rustig wat noten speelt, afbouwt en opeens met vrolijk spel begint. Even later wordt dit onderbroken door een flauwvallende vrouw in het publiek. Roy laat zich van zijn beste kant zien en snelt naar de vrouw, die achteraf zijn moeder blijkt te zijn.

Als hij kort erop het podium weer betreedt met een grap wordt deze na al het rumoer goed ontvangen: ‘Ja, dat effect hebben we wel vaker op vrouwen.’ De band pakt de draad weer op waar ze gebleven zijn en gaat door met spelen.

De muziek is goed. Roy staat met band erg sterk in zijn schoenen en geeft bij tijd en wijlen ook ruimschoots de ruimte aan de band. Bij het nummer The Trick laat hij zijn band in volle glorie samen doorspelen en zelf gaat hij even van het podium af om een wit jasje aan te doen. Of dat deel van de truc is, blijft de vraag, maar het laat zeker zien dat Roy niet alleen een solospeler is, maar ook een teamplayer kan zijn.

Tussendoor vertelt Roy onder meer hoe dankbaar hij is voor alle mensen die gekomen zijn. Hij herkent veel gezichten en zegt blij te zijn dat hij gelukkig ook onbekende gezichten ziet. Mensen zijn vanuit alle hoeken van het land gekomen om deze cd-presentatie bij te wonen, wat al een prestatie an sich is. Ook heeft hij het over de totstandkoming van zijn album, de band en hoe zijn verloofde heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de vinylversie van The Great Pretender. Mooie verhalen en goede grappen.

Roy speelt liedjes van het nieuwe album, maar ook nieuwe nummers die er niet op staan. Alle songs hebben eenzelfde soort laag in zich, een onmiskenbare sound van Roy (en band), die goed overkomt op het publiek. Dat is misschien ook wel wat de avond het best omschrijft; Roys goede muziek en warme gastvrijheid. Het zal zeker een rol spelen dat er veel bekenden zijn, maar er is een gemoedelijke sfeer en er wordt vooral met zijn allen genoten van de muziek van zowel Roy als band. Het is een prima geslaagde avond, in het teken van  een prima geslaagd album!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland