Planet Rose invites Vier start eendimensionaal Planet Rose invites Vier start eendimensionaal

Robert Hood brengt langverwachte diepte in de grote zaal

, Tekst: Daisy Bietsch

Planet Rose invites Vier start eendimensionaal

Robert Hood brengt langverwachte diepte in de grote zaal

Tekst: Daisy Bietsch ,

Planet Rose invites Vier kwam wat traag uit de startblokken, maar eindigde de nacht met een goeie pot techno. De kleine zaal blijkt voor het publiek steeds weer het juiste startpunt.

Robert Hood brengt langverwachte diepte in de grote zaal

De eerste twee uur zijn de bezoekers vooral bezig met socializen, waardoor de muziek maar muzak is. En eerlijk gezegd doen de dj’s niet erg hun best om dat niveau te ontstijgen. Thijs Leenders brengt in de grote zaal een plattere variant van techno en Samuli Kemppi bedient zich daarna steeds teveel van hetzelfde kunstje. Elke keer weer dezelfde repetitieve groove met acid bas, waarmee hij de OCD’er van de avond is. Het zijn allemaal geen beats om over naar huis te schrijven.

In de kleine zaal staat Inner square met achtereenvolgens Rick Weiss, Wouter Brok, Normano, William Köster en Bobby Con Carne. Zij brengen het er in zijn geheel beter af. In het begin van de avond iets te spaced out en dromerig, maar ondanks dat blijft de kleine zaal elke editie van Planet Rose wel het meeting point bij uitstek voor het startende publiek. De bezoekers wordt clubby techno voorgeschoteld en dat gaat erin als zoete koek. Een bijzondere vermelding verdient Normano. Hij draait heerlijk opzwepend en behoorlijk inventief. De kleine zaal kakt later op de avond weer in, maar de dj’s hebben uiteindelijk hun taak volbracht: een balans vormen met de grote zaal.

Wat in die grote zaal tot nu toe ten gehore is gebracht kan dus niet heel aantrekkelijk worden genoemd. De vraag is of dat nog goed kan komen. Robert Hood is er de man naar om daar een positief antwoord op te geven. Zijn beats kenmerken zich als vibrerende techno met tempo. Techno à la Green Velvet en Mills, maar niet zó goed. Hij laat veel trommels de revue passeren, wat echt dikke shit is, waarbij af en toe een nineties vibe opkomt. Het maakt zijn set lekker rond en laat een meester aan het werk zien. Thijs Leenders neemt daarna nog even het stokje over, hij heeft goed geluisterd naar wat Hood deed en pompt er ook nog wat snel werk uit. De avond eindigt ermee in de plus.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland