Met De Kift door de woestijn trekken Met De Kift door de woestijn trekken

Arnhemse Nausica wint het publiek voor zich

, Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Bernard Bodt

Met De Kift door de woestijn trekken

Arnhemse Nausica wint het publiek voor zich

Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Bernard Bodt ,

In het kleine jeugdhonk Locatie Spatie in de troosteloze wijk Presikhaaf gaf de Zaanse fanfare punkband De Kift een try-out voor de nieuwe tournee Brik. Het bruisende optreden was voor het publiek een waar feest. De Arnhemse band Nausica die de avond opende, gaf een geslaagd optreden weg.

Arnhemse Nausica wint het publiek voor zich

Terwijl het publiek nog langzaam binnendruppelt, opent het Arnhemse Nausica de avond. Het viertal speelt een mix van dromerige en melodieuze popmuziek afgewisseld met harde uitbarstingen. Wat het meeste opvalt, buiten de zuivere mooie stem van de zangeres, zijn de soms heerlijk weerbarstige ritmes die de drummer uit zijn stokken tovert. Hierdoor waait af en toe de geest van Do Say May Think door het geluid van Nausica. Het viertal weet met haar lange nummers uiteindelijk het merendeel van het publiek voor zich te winnen. Als het optreden eindigt in een volledig drummende band, krijgen de bandleden dan ook een verdiend applaus. Een knappe prestatie.

In het Arnhemse jeugdhonk Locatie Spatie speelt De Kift een try-out voor hun nieuwe tournee en cd Brik. De cd vertelt het verhaal van de onfortuinlijke Admiraal B, die met zijn voertuig door de woestijn trekt. De Kift heeft van deze zonderling een lift gekregen en samen met een zelfgebouwd draaidrumstel, ook Brik genaamd, wordt het publiek meegenomen op reis door de woestijn. Net als voorgaande shows, is de muziek van De Kift een mengelmoes van Franse chansons, ouderwetse smartlappen, fanfaremuziek en alles gedrenkt in een Balkansausje. Het podium staat dan ook vol met trompetten, tuba's en gitaren. Het piepende en ratelende draaidrumstel, optrokken uit ijzer en schroot, maakt het drukke podium compleet.

Hoewel het een try-out is, zet De Kift een puike show neer, met nieuwe schitterende nummers. De bandleden lijken ook tevreden met het optreden, maar  ook een beetje oplucht dat bijna alles goed ging. Tot slot worden nog een paar ouwe nummers gespeeld, waaronder de perfecte afsluiter Wee Mij. Voor wie De Kift al een keer eerder heeft gezien is het allemaal niet meer nieuw, maar het blijft een genot om deze band live te zien. Voor wie de band live nog nooit heeft gezien, donderdag 28 april spelen ze in Doornroosje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland