Melodie en bezieling centraal bij nieuw dance-concept Niche Melodie en bezieling centraal bij nieuw dance-concept Niche

Na 3,5 jaar Progressive City gaat Reza Athar een stapje verder

, Tekst: katja Linders

Melodie en bezieling centraal bij nieuw dance-concept Niche

Na 3,5 jaar Progressive City gaat Reza Athar een stapje verder

Tekst: katja Linders ,

Reza Athar is bij velen bekend als de organisator van Progressive City, de dance-avonden die op de donderdagavonden in Merleyn worden georganiseerd. Deze avonden zijn drukbezocht. Bij Reza kriebelt er echter iets van binnen en vanaf 4 maart houdt hij zich bezig met een nieuwe dance-avond, genaamd Niche. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen vroeg erop los.

Na 3,5 jaar Progressive City gaat Reza Athar een stapje verder

Reza Athar is bij velen bekend als de organisator van Progressive City, de dance-avonden die op de donderdagavonden in Merleyn worden georganiseerd. Deze avonden zijn drukbezocht. Bij Reza kriebelt er echter iets van binnen en vanaf 4 maart houdt hij zich bezig met een nieuwe dance-avond, genaamd Niche. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen vraagt erop los.

Wat is er het idee achter Niche?
Niche is ontstaan omdat ik graag een podium wil bieden voor de echte trainspotters in de categorie muziek die ik leuk vindt, namelijk de melancholische en softere kant van house. Het is muziek die niet voor grote zalen is gemaakt, maar waar zeker een publiek voor is. Meestal moet ik een eind reizen om dit soort muziek te horen. Op het gebied van vooruitstrevende house is niet veel gaande in Nijmegen, vooral niet op vrijdagavonden. Op vrijdag vinden wel vaker de wat meer experimentele dingen in Merleyn plaats en deze avond past daar goed bij.

Houdt dit in dat Progressive City ophoudt met bestaan?
Dat klopt. Progressive City was leuk en liep goed, maar ik merkte ook dat het toch moeilijk was om maandelijks een volle zaal te trekken. Daarnaast was het een avond zonder entree en dus zonder budget. Gelukkig waren er altijd goede muziekliefhebbers te vinden die onder deze voorwaarden wilden draaien. Maar ik heb er zin om om nu echt mijn eigen ding te gaan doen met Niche. Na 3,5 jaar Progressive City zal die van donderdag 26 mei de laatste zijn.

Voor wie is Niche bedoeld?
Niche is voor muzikale fijnproevers, maar dat houdt niet in dat het een elitaire luistersessie zal zijn; er kan zeker ook gedanst worden. Het is bedoeld voor mensen die een open mind hebben op muziekgebied en die meegevoerd willen worden op een muzikaal avontuur. Melodie en bezieling staan centraal.

Wat gaat er gebeuren?
Iedere avond zal ik een buitenlandse dj boeken, die op zijn manier vooruitstrevend bezig is. Deze krijgt een paar uur de tijd om zijn muziek goed neer te zetten. Deze eerste editie zal ik zelf als eerste draaien en daarna is de zaal voor Gerd Janson uit Duitsland. Hij is eigenaar van het Running Back label, de helft van het productieduo Tuff City Kids en resident van de Robert Johnson club in Offenbach, waarvoor hij onlangs nog een mix-cd heeft samengesteld. Hij staat ook wel bekend als de Dixon van Oost-Duitsland. Niche vindt niet zoals Progressive City maandelijks plaats. Het wordt een concept dat eens in de twee a drie maanden terugkeert.

Hoe kom je eigenlijk aan de naam Niche?
Ik was bezig met de opzet van deze avond en een aantal mensen zeiden tegen me: “Wat jij doet bestaat hier nog helemaal niet; het is een niche,” en dat vond ik eigenlijk een mooie en passende naam voor deze avond.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland