Keizersnede cd presentatie in Merleyn: Integratie geslaagd! Keizersnede cd presentatie in Merleyn: Integratie geslaagd!

Nadruk op rock met drie Nijmeegse bands als muzikale ondersteuning van de rappers

, Tekst: Martine de Rijck / Foto's: Esther Otten

Keizersnede cd presentatie in Merleyn: Integratie geslaagd!

Nadruk op rock met drie Nijmeegse bands als muzikale ondersteuning van de rappers

Tekst: Martine de Rijck / Foto's: Esther Otten ,

In Merleyn bundelden afgelopen zaterdag Nijmegen Rock City, Stichting Pan en Nijmeegs HipHop talent voor de tweede keer hun krachten in het Keizersnede project. Waar de eerste keer in Doornroosje de nadruk lag op hiphop, lag het accent deze avond op de rock.

Nadruk op rock met drie Nijmeegse bands als muzikale ondersteuning van de rappers

In Merleyn bundelen Nijmegen Rock City, Stichting Pan en Nijmeegs HipHop talent voor de tweede keer hun krachten in het Keizersnede project. Waar de eerste keer in Doornroosje de nadruk op hiphop lag, ligt het accent vanavond op de rock. De drie bekende Nijmeegse bands Easy Trigger, Captain Ortega en Barbarella ondersteunen de rappers Discipline, Spraakmakend, Ik & Simon en Biggie Bigs vanavond muzikaal.

De aftrap van de avond is aan Easy Trigger, winnaar van de Roos van Nijmegen 2009. Hoewel het na deze winst behoorlijk stil bleef rondom Easy Trigger is het goed om te zien dat de band in de tussentijd niet stil heeft gezeten. De show begint met eigen nummers die het publiek nog niet helemaal weten mee te nemen. Pas bij het nummer Better Find A Way komt er eindelijk een beetje sfeer in de zaal. Na dit nummer vergezellen mc Discipline en een andere rapper de band op het podium. Discipline doet zijn verplichte praatje, bedankt iedereen en start met Waar Zijn M’n Mensen?. Het nummer begint wat rustiger, waarbij het publiek lekker mee bouncet op de beat, maar wordt al snel een stuk steviger wanneer Easy Trigger wat meer op de voorgrond treedt. De sfeer zit er eindelijk in! Jammer is dat de mc´s bijna niet te verstaan zijn in de zaal.

Na dit nummer vertrekt Easy Trigger van het podium en “droppen die mc’s nog even de lyrics” op een lekkere dubstep beat van de dj. Het publiek klapt leuk mee en het geheel klinkt wel aardig, maar is niet bijzonder sterk.

De tweede band begint met een humoristisch praatje van de zanger over porno en andere dingen die je niet over jezelf wilt horen als je op het podium staat met je schoonouders in de zaal. De aandacht is er in ieder geval meteen bij! Ook heeft de band blijkbaar een nieuwe gitarist. Aram Scholten, ook wel bekend van de wat rustigere band Fanny May, kan zijn energie in ieder geval wel kwijt bij déze band. Captain Ortega is namelijk alles behalve rustig. Na een aantal eigen nummers gespeeld te hebben waarbij het plezier er vanaf spat op het podium, maar de drums helaas af en toe te wensen over laten, is het de eer aan rapper Spraakmakend, gevolgd door het rap/cabaret trio Ik & Simon.´ Ik´ en ´Simon´, twee rappers, freestylen samen op willekeurige losse woorden die worden aangeleverd door ´&´. Helaas zijn ook hierbij de rappers in de zaal niet altijd goed te verstaan. De tweede ronde wordt al leuker: voorwerpen uit het publiek worden betrokken in de freestyle. De voorwerpen kunnen van alles zijn en hoe gekker hoe leuker. Er is zelfs een doldwaze griet die haar BH op het podium werpt! Ik&Simon worden tijdens hun freestyle volledig ondersteund door de band. Het publiek hangt aan hun lippen en het begint echt gezellig te worden….

Barbarella heeft de eer om de avond af te mogen sluiten. En los zal het gaan. Aan het begin van hun optreden zijn vooral hun eigen hitjes populair. Er ontstaat zelf een heuse pit met bloedende slachtoffers! Gelukkig loopt het op een aantal sneeën na allemaal goed af en komen al snel de rappers het podium op. Misschien wel het meest pakkende nummer van de avond When the Shit hits the Fan laat zien dat dit Keizersnede project toch wel zeer geslaagd is. Daarna mogen de rappers nog even onder begeleiding van hun dj een nummertje doen, maar dit loopt niet helemaal zoals gepland. Blijkbaar heeft de dj de verkeerde cd in zijn cd-speler en kan het goede nummer niet worden opgezet. Maar je bent een mc of je bent het niet, en met wat improvisatie weet Biggie Bigs met zijn maat toch nog wat leuks neer te zetten.

Het was een fijne avond waarbij rap en rock een stuk dichter bij elkaar is gekomen. Ik heb rockers zien bouncen en rappers zien headbangen. Als dit geen geslaagde integratie is, dan weet ik het ook niet meer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland