Automatic Sam: "We shall be released." Automatic Sam: "We shall be released."

Zanger Pieter Holkenborg: “Ik geef De Staat nog een jaar”

, Tekst: Lotte Gerestein

Automatic Sam: "We shall be released."

Zanger Pieter Holkenborg: “Ik geef De Staat nog een jaar”

Tekst: Lotte Gerestein ,

In 2009 bracht Automatic Sam haar eerste ‘uit de hand gelopen demo’ Hot Foot Oil uit. Op 1 april dit jaar zou de Achterhoekse bluesrockband haar debuutalbum Texino presenteren in Merleyn. Automatic Sam maakte echter vorige week bekend dat de release wordt uitgesteld vanwege een aantal geïnteresseerde platenmaatschappijen. Reden voor een interview met zanger Pieter Holkenborg.

Zanger Pieter Holkenborg: “Ik geef De Staat nog een jaar”

Op 1 april dit jaar zou de Achterhoekse bluesrockband haar debuutalbum Texino presenteren in Merleyn. Automatic Sam maakte echter vorige week bekend dat de release wordt uitgesteld vanwege een aantal geïnteresseerde platenmaatschappijen. Reden voor een interview met zanger Pieter Holkenborg.

De MySpace van Automatic Sam kopte een paar dagen geleden “We shall be released”, vertel!
“We hadden in eerste instantie het zekere voor het onzekere genomen en ons eigen plan getrokken. Eerste week van januari opnemen in The Magic Barn, daarna snel mixen, masteren, de publiciteit regelen en op 1 april releasen. Toen de master af was hebben we een aantal labels benaderd om te kijken of ze geïnteresseerd waren om Texino uit te brengen. Het lijkt er nu op dat dit het geval is. Aangezien we nog niet eerder met een dergelijk bijltje gehakt hebben, willen we een besluit niet overhaast maken, vandaar het uitstel van de release op 1 april.”

Hebben jullie al een keuze gemaakt en is er een nieuwe releasedatum?
“We moeten nog nadenken over het meest geschikte label voor Automatic Sam, maar we weten al wel dat het uitkomt op het tofste vinyllabel van deze aardkloot: Quadrofoon Records van kameraad Ries Doms. Voor de nieuwe releasedatum moeten jullie nog even wachten. Maar even voor de goede orde: er kan natuurlijk nog van alles misgaan. En dan doen we het alsnog zelf.”

In 2009 hebben jullie zelf jullie eerste ep, Hot Foot Oil, geproduceerd, wat kunnen we van Texino verwachten in vergelijking tot deze eerste plaat?
“Wij zien Texino als ons debuutalbum, Hot Foot Oil is eigenlijk een uit de hand gelopen demo. Persoonlijk denk ik dat we met Texino een ander soort plaat hebben gemaakt. We hadden nu een week de tijd voor de productie (in plaats van een dag bij Hot Foot Oil), dus we konden langer stilstaan bij de nummers en ook gastmuzikanten uitnodigen. Koen-Willem en Gijs van Woost spelen mee, Wout van Shaking Godspeed zingt mee en Otto van Do Not Run We Are Your Friends en Dead Neanderthals speelt baritonsax op een nummer. Daarbij zijn we als band in de loop van de tijd ook een stuk beter gaan spelen en hebben we als klap op de vuurpijl ook nog af en toe de akoestische gitaren erbij gepakt. Texino is een soort ruige bluesplaat geworden. Maar dan wel op onze manier.”

Wat verwacht je van Texino?
“We zien wel waar het schip strandt! En dat bedoel ik niet onverschillig, we zijn zelf supertrots op Texino. We hebben met zijn vieren veel plezier in Automatic Sam en we hebben zin om er plankgas tegenaan te gaan. Aan ons zal het dus niet liggen! Ik geef De Staat nog een jaar en dan heeft niemand het meer over hen, maar over Automatic Sam.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland