3VOOR12/Gelderland podium op Oranjepop!

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en Oranjepop presenteren podium vol lokaal talent.

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Oranjepop is het grootste popfestival van de regio op Koninginnedag. Dit jaar presenteert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen er voor het eerst het 3VOOR12/Gelderland podium met louter lokale acts: The Jacobites, Roy Santiago, Easy Trigger, Discipline & Rather Real, Little Things That Kill, The Gospel en Routines.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en Oranjepop presenteren podium vol lokaal talent.

Oranjepop is het grootste popfestival van de regio op Koninginnedag en vindt traditiegetrouw plaats in het Hunnerpark in Nijmegen. Vanaf 13.30 uur kun je er terecht voor heel veel muziek en gezelligheid.

Dit jaar presenteert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen er voor het eerst het 3VOOR12/Gelderland podium met in dit geval louter Nijmeegse acts die flink aan de weg aan het timmeren zijn: The Jacobites, Roy Santiago, Easy Trigger, Discipline & Rather Real, Little Things That Kill, The Gospel en Routines.

The Jacobites

The Jacobites zijn één van de revelaties van 2010 en wisten een hoop vrienden te maken met hun frisse kijk op een wat vergeten tak van de Britse indierock uit de jaren '90 (The Charlatans, The Wedding Present, Kula Shaker). Verwacht vooral veel mooie, zomerse luisterliedjes met af en toe een scherpe rand.

Roy Santiago

Roy Santiago is als melancholische singer-songwriter al jaren bekend bij een selecte groep, maar dikke kans dat hij met The Great Pretender, zijn eerste plaat op Munich Records, een stap naar een breder publiek maakt. Het album is opgenomen in de Antwerpse studio van Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, ex-Metal Molly), afgemixt door Frans 'Excelsior' Hagenaars en komt in maart uit.

Easy Trigger
Alsof een zwaarbeladen goederentrein op volle snelheid in je gezicht knalt. Als een broeierige augustusavond, waarvan je zeker weet dat hij eindigt in donder en bliksem. Easy Trigger is de favoriete bastaardzoon van Fu Manchu en de Foo Fighters, met melodieuze samenzang die dwars door een muur van gitaren, pompende bas en strakke drums snijdt.

Discipline & Rather Real
Discipline en Rather Real zijn twee jonge honden uit Nijmegen die met hun scherpe Nederhop een frisse bijdrage brengen aan de toch al sterke lokale hiphop. Kort geleden al in het voorprogramma van Fresku in Merleyn, nu klaar voor Oranjepop.

Little Things That Kill

De band staat bekend om haar gepassioneerde shows. Verwacht niet vier ingetogen jongens op het podium, deze band gáát als ze op het podium staat. Geen gimmicks, maar energie en de passie. De FRET omschreef zanger Antonie Fountain ooit als 'een frontman waar elke band zijn rechterarm voor zou opgeven'.

The Gospel
Verwacht geen 'drieminutenpopliedjes' met een kop en een staart, want daar zijn ze niet op afgestudeerd. The Gospel vindt het belangrijker dat het ferm groeft en het publiek een dansje kan doen dan dat ze binnen de toegestane radiolengte blijven. Verwacht wel sleazy soul besmeurd met een dikke laag Hammondorgel en kilo´s grotestads mojo.

Routines

Dit duo uit Nijmegen had de snelste start je je kunt voorstellen. André zette een advertentie op MySpace en Kelly reageerde, ze besloten om samen te werken het ging meteen crescendo. De stevige electro-clash in een melodieus jasje en een energieke stageshow laten niemand onberoerd!


Oranjepop
laat je elk jaar op Koninginnedag kennismaken met het leukste en beste uit het actuele Nederlandse en buitenlandse muziekaanbod. Hier zie je zowel grote publiekstrekkers als jong en opkomend talent. Het openluchtfestival in het Hunnerpark is hét alternatief op Koninginnedag.

De eigenzinnige en gevarieerde opzet van Oranjepop spreekt een groot publiek aan. Het bewijs daarvoor? De duizenden bezoekers die elk jaar op Koninginnedag genieten van Oranjepop!

Komt dus allen op 30 april naar het Hunnerpark en geniet van het uitgebreide en gevarieerde programma!