Musicology: rij een stukje mee door het muzikantenlandschap Musicology: rij een stukje mee door het muzikantenlandschap

Krach, The Bodybags en Memrox delen komende dinsdag reiservaringen met publiek in Willemeen

, Tekst: Redactie

Musicology: rij een stukje mee door het muzikantenlandschap

Krach, The Bodybags en Memrox delen komende dinsdag reiservaringen met publiek in Willemeen

Tekst: Redactie ,

De weg naar succes is vaak lang. Welke schepen moet je verbranden, welke offers moet je brengen en welk lef moet je tonen? Komende dinsdag krijg je in Willemeen de antwoorden uit de praktijk!

Krach, The Bodybags en Memrox delen komende dinsdag reiservaringen met publiek in Willemeen


De weg naar succes is vaak lang. Voor de een is het een proces van keihard werken aan persoonlijke ontwikkeling en hopen op die ene kans, voor de ander brengt een rigoureuze koerswijziging het gewenste resultaat. Welke schepen moet je verbranden, welke offers moet je brengen en welk lef moet je tonen? Komende dinsdag krijg je in Willemeen de antwoorden uit de praktijk van de mannen van Krach, The Bodybags en gitaarvirtuoos Memru Renjaan.

"Ik weet nog goed dat ik vroeger droomde van een massaal publiek, een groot podium en mijzelf met een gitaar in mijn handen. Uiteindelijk is dat niet zover gekomen, maar hoe zou het zijn om dit wel te bereiken? Wat maak je allemaal mee op tour en hoe is het om van een onbekende artiest ineens een artiest te zijn die in de schijnwerpers staat?"

Op dinsdag 14 juni krijg je de antwoorden, want dan vult het café van de Willemeen zich tijdens de Musicology-avond met artiesten die wél op dat podium hebben gestaan. Deze avond is mogelijk gemaakt door Willemeen in samenwerking met popcentrum Jacobiberg.

De jongens van Krach doen uit de doeken hoe zij van een oefenruimte in Duiven naar een potentiële Lowlandsband zijn gegroeid. Hoe kwam hun 'reis' van aanklotend bandje op de Jacobiberg naar een act met een professionele instelling tot stand en wat voor een offers hebben ze daarvoor gemaakt? Wanneer zijn welke keuzes genomen en hoe is bijvoorbeeld de taakverdeling in de band wat betreft de financiën, de koffie in het oefenhoek en interviews?

The Bodybags vertellen over hun tour in Brazilië, en worden door Willemeenvrijwilligers gevraagd naar indrukken, tips en ongetwijfeld sappige anekdotes tijdens dat avontuur.

Als laatste komt Memru Renjaan (aka Memrox) zijn verhaal doen. Hij is ex-gitarist van Anouk en speelt tegenwoordig voor Ben Saunders. Memru heeft inmiddels een indrukwekkende lijst van artiesten waar hij mee gewerkt heeft en stond op vele grote popfestivals. Hoe kwam hij bij Anouk terecht, welke reis heeft hij afgelegd richting de 'roem'? Hij laat zijn favoriete gitaarsound horen en vertelt meer over de muziekwereld zoals hij die beschouwt, met als voorbeeld het samenspelen met gitaaricoon Steve Vai. Hoe werkt hij, als soloartiest of als bandlid?

Natuurlijk is er tijdens deze talkshow genoeg ruimte voor het publiek om vragen te stellen over allerhande zaken. Een must voor elke muziekliefhebber en alle ambitieuze én minder ambitieuze muzikanten!

Dinsdag 14 juni   |   Willemeen Arnhem
Café open: 19:00 uur  |  Entree: gratis

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland