Krach laat Luxor Live dansen en zweten met nieuw project Krach laat Luxor Live dansen en zweten met nieuw project

“We doen er nog eentje, maar eigenlijk zijn het er heel veel”

, Tekst: Inge Weterings / Foto’s: FotoForward

Krach laat Luxor Live dansen en zweten met nieuw project

“We doen er nog eentje, maar eigenlijk zijn het er heel veel”

Tekst: Inge Weterings / Foto’s: FotoForward ,

We kondigden al eerder aan dat het optreden van Krach in Luxor Live op 3 juni bijzonder zou worden. Het nieuwe schijfje van de mannen zal zeven nummers bevatten van het debuutalbum Krach, maar dan in een nieuw, geremixt jasje. Niet door een ander, maar door de band zelf.

“We doen er nog eentje, maar eigenlijk zijn het er heel veel”

We kondigden al eerder aan dat het optreden van Krach in Luxor Live op 3 juni bijzonder zou worden. Binnenkort komt er een nieuw album van de vijf mannen uit Arnhem en Nijmegen. Dit schijfje zal zeven nummers bevatten van het debuutalbum Krach, maar dan in een nieuw, geremixt jasje. Niet door een ander, maar door de band zelf.

Wanneer de deuren van Luxor Live om half 9 open gaan is het nog erg rustig in en rond de poptempel. De show, die oorspronkelijk gepland was in de grote zaal, is verplaatst naar de kleine zaal. Het is jammerlijk om te merken dat er schijnbaar niet genoeg mensen op deze speciale show van Krach af zijn gekomen om de grote zaal goed te kunnen vullen.

Bombay Show Pig mag de avond openen. De op dat moment half gevulde zaal wordt getrakteerd op een sterk optreden van het indie/noise trio (aangevuld met een vierde man op de synthesizer) uit Den Haag en Amsterdam. Met name drumster en backing/lead vocaliste Linda van Leeuwen maakt indruk. Haar drumstel staat weliswaar een beetje weggedrukt in de achterste hoek van het kleine podium, haar snelle, harde en overtuigende manier van drummen zorgt ervoor dat ze er muzikaal uitspringt. De rest van de band blokkeert ook nog het zicht op de hoofdrolspeelster, maar zorgt ook voor een energiek optreden wat het publiek al lekker aan het bewegen krijgt.

Na een wat lange ombouwperiode, die later te wijden bleek te zijn aan wat technische mankementen, is het de beurt aan Krach. De vijf mannen, gehuld in hun herkenbare opvallende jasjes, staan wat krapjes op het kleine podium. Dit weerhoudt ze er zeker niet van om zich goed uit te leven. Met name zanger/gitarist Reinier van den Haak stuitert op zijn plek. De ondertussen geheel gevulde zaal wordt al snel aangestoken door de dansbare muziek van Krach, ondanks de ontzettende hitte. Zonder airco is een compleet gevulde zaal letterlijk dampend. De jasjes van de mannen gaan dan ook al snel uit.

Het eerste deel van de set bestaat uit nummers van het debuutalbum Krach, maar in het tweede deel is het dan toch echt tijd voor het bijzondere gedeelte van de avond. “We doen er nog eentje, maar eigenlijk zijn het er heel veel”, aldus Van Den Haak. Met Linda van Leeuwen erbij op het podium op een tweede drumstel, en het elektroduo ‘Die Lui’ op de knoppen aan de zijkant van de zaal, is het een geluid van jewelste. Door de kleine oppervlakte van de zaal en de korte afstand tussen band en publiek is de interactie tussen beiden sterk. Van Den Haak versterkt dit nog meer door met een megafoon het publiek in te gaan en wild met iedereen mee te dansen.

De muziek van Krach is sowieso al dansbaar, maar deze remix zorgt er zeker nog meer voor dat Luxor Live op haar grondvesten trilt. De band geniet duidelijk, ondanks dat de techniek niet constant zo afgesteld staat als dat zij zouden willen. Luxor Live danst en zweet. Aan het einde van de avond vertrekt er echter een klein gedeelte van het publiek. Hoogstwaarschijnlijk door de soms ondraaglijke hitte, maar misschien ook doordat het laatste gedeelte van de show wat langdradig aanvoelt. De eerste presentatie van het nieuwe project van Krach is geslaagd, dansbaar en vol enthousiasme, maar er mag misschien nog iets gesleuteld worden aan de variatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland