Have A Nice Day Festival maakt zich op voor zevende jaargang Have A Nice Day Festival maakt zich op voor zevende jaargang

Brent Roozendaal: "Dit wordt de beste editie tot nu toe"

, Tekst: Iris Datema

Have A Nice Day Festival maakt zich op voor zevende jaargang

Brent Roozendaal: "Dit wordt de beste editie tot nu toe"

Tekst: Iris Datema ,

Op zaterdag 2 juli vindt in het Openluchttheater in Eibergen voor de zevende keer het Have a Nice Day Festival plaats.Het groeide uit van houtje touwtje festival tot een landelijk bekend dance-festijn. Met artiesten als Robert Hood en de enige echte Darkraver belooft het ook dit jaar weer een absolute knaller te worden! 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met mede-organisator Brent Roozendaal.

Brent Roozendaal: "Dit wordt de beste editie tot nu toe"

Op zaterdag 2 juli vindt in het Openluchttheater in Eibergen voor de zevende keer het Have A Nice Day Festival plaats. Was het zeven jaar geleden nog een houtje touwtje festival met 350 bezoekers en twee stages, inmiddels is het uitgegroeid tot een landelijk bekende manifestatie met vier podia. Naar verwachting komen er ruim 2300 bezoekers. En met artiesten als Robert Hood en de enige echte Darkraver belooft het ook dit jaar weer een absolute knaller te worden!

Zeven jaar geleden ontdekte organisator Colin Wielacker het Openluchttheater in Eibergen als uitermate fijne festivallocatie vol ambiance. Daar moest een nieuw dance-feestje komen. En omdat mede-organisatoren Brent Roozendaal en Pitto tevens uit die buurt komen, zag het Have a Nice Day Festival direct het levenslicht.

Het allereerste festival had 350 bezoekers en twee stages. Brent Roozendaal: "Alles was erg houtje touwtje opgezet, maar de sfeer was toen al erg goed, omdat er alleen maar liefhebbers op afkwamen. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een landelijk bekend festival met naar verwachting ruim 2300 bezoekers en vier stages. Er komen maar liefst vier bussen uit Nijmegen, drie uit Deventer en één uit Utrecht. En dat is zeker iets om trots op te zijn!"

Een van de meest memorabele momenten tijdens Have a Nice Day Festival is volgens Brent toch wel de editie van vorig jaar. Brent: "Het regende toen pijpenstelen. Maar ondanks het slechte weer dansten de mensen toch met lachende gezichten door. Toen ik vervolgens na een dag snoeihard werken rond half 11 over het terrein heen liep, kreeg ik letterlijk vijf keer kippenvel vanwege de fijne sfeer die er hing. Geniaal!"

Ook de editie van dit jaar levert ongetwijfeld weer memorabele momenten op. Brent: "Ik denk dat dit de beste editie tot nu toe wordt. Het programma is nog nooit zo sterk geweest met artiesten als Robert Hood, die live komt optreden, en met een (te) gekke act als Darkraver. We proberen een intieme, vriendelijke sfeer neer te zetten we een intieme, hebben oog voor kleine details en zorgen dat er van alles te beleven is. De productie is dan ook met veel passie aangepakt, de liefde spat er gewoon vanaf!"

Muzikaal kunnen de bezoekers dit jaar heel wat diverse genres verwachten. Van house tot early rave en van dubstep tot acid. Organisaties als 8Bahn, Vier, DeventerDubSessions, Pathfinder en Mood Elevator krijgen hun eigen podium op het Have A Nice Day. Brent: "Om mensen naar Eibergen te trekken heb je een sterke basis nodig. Daarom hebben we organisaties gevraagd die allemaal uit die contreien komen en een eigen aanhang kunnen mobiliseren. Plus partijen die hele mooie dingen organiseren op verschillende manieren. Deze formule werkt en zorgt voor een goede saamhorigheid!" Bijzondere acts zijn Robert Hood, die een live optreden verzorgt. Robert is de grondlegger van de minimal techno en een live set doet hij niet vaak. Een levende legende dus!´ Ook bijzonder wordt de live set van Samuli Kempi, de nieuwe sensatie uit Berlijn. "Kempi staat garant voor vette, frisse en diepe techno" aldus Brent.

Ook aan de beleving van de bezoeker is dit jaar weer ruimschoots gedacht. Zo staan de mensen van het ruilhuisje weer paraat met het motto `niet huilen maar ruilen´, is er weer een minikermis en kan er worden genoten van de sprookjestuin. De meest bijzondere belevenis op Have A Nice Day Festival dit jaar is het tochtje dat gemaakt kan worden met de schuit de Berkelzomp. Deze is voor de gelegenheid omgetoverd tot een ware `Love Boat´. Lekker uit je dak gaan op het festival en tussendoor heerlijk genieten van de natuur, een ideale combinatie!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland