de-Affaire maakt 53 nieuwe namen bekend de-Affaire maakt 53 nieuwe namen bekend

Antillectual, Dead Neanderthals en meer bevestigd!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

de-Affaire maakt 53 nieuwe namen bekend

Antillectual, Dead Neanderthals en meer bevestigd!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

de-Affaire is hét festival voor opkomende bands, zowel internationale, nationale en lokale acts. Vandaag maakt het festival een hele rits talentvolle nieuwe namen bekend, zoals Antillectual, Dead Neanderthals, Hunting The Robot, Nausica en nog veel meer! Lees snel verder!

Antillectual, Dead Neanderthals en meer bevestigd!

Bij de-Affaire houden de boekers hun oren en ogen open voor opkomende bands, of het nu internationaal is, in eigen land of om de hoek. Zo stond Antillectual 5 jaar geleden op de-Affaire, toen deze band net naam begon te maken. Intussen hebben ze op eigen DIY kracht herhaaldelijk de hele wereld rond getourd en doen ze nu als gevestigde poppunkers de-Affaire weer aan. Daartegenover staat de gloednieuwe Nijmeegse grindcoreband Dead Neanderthals, die onlangs met het allereerste optreden zo’n mokerslag verkochten dat ze direct een plek kregen op het programma.

Dankzij hun vele partners hebben ze overal hun voelsprieten uitstaan om vroegtijdig talentvolle bands op te sporen. Extrapool, PAN, Nieuwe Elektronische Waar, de Popronde, de Jacobiberg en het Gelders Singer Songwriter Festival en in-Motion leveren weer een belangrijke bijdrage aan het programma, en dit jaar wordt daar PopSport aan toegevoegd.

PopSport biedt jonge en gedreven bands de kans om hun muzikale en zakelijke skills te verbeteren. In een korte tijd leren ze van bekende artiesten, muzikanten en andere professionals uit de Nederlandse muziekwereld hoe hun eigen weg te bepalen en een naam voor zichzelf te maken. De band die de meeste progressie maakt komt daarbij als winnaar uit de bus. Met de PopSport-winnaars van 2009 en 2010, respectievelijk Hunting The Robot en DAAR, en twee finalisten van 2011, The Headaches en Brew, zorgt PopSport voor een zeer jonge en veelbelovende line-up op zondag 17 juli.

De Popronde is het reizende muziekfestival van Nederland, dat dit jaar maar met 100 bands maar liefst 27 steden aandoet door heel Nederland. Na vorig jaar een eerste succesvolle pitstop gemaakt te hebben op de-Affaire, komt de Popronde dit jaar op zaterdag 16 juli met drie veelbelovende bands: The Fudge, Sir Yes Sir en Kraaien.

Popcentrum Jacobiberg staat midden in het muziekleven van Arnhem. Op zondag 17 juli presenteert de Jacobiberg met de jazzfolk van Nausica, de knetterende hardcore van New Morality, de reggaefunk van Leeways en de kick-ass hardrock van Sunnpimp een afwisselende doorsnee van wat er voor spannends gebeurd aan de andere kant van de grote rivieren.

In Nijmegen is het Stichting PAN die met haar oefenruimtes, faciliteiten en bandcoaching een niet te missen schakel vormt in de lokale popmuziekketen. Maandag 18 juli presenteert PAN vier Nijmeegse rockbands die de laatste tijd hard aan de weg getimmerd hebben: The Earphone Heads, Captain Ortega, Dead Man’s Curse en Fruit of the Original Sin.

Nieuwe Elektronische Waar is het platform waar alle beginnende producers uit Oost-Nederland terecht kunnen om hun muziek te laten horen en zich verder te ontwikkelen. Uit de vele aanmeldingen zijn 11 producers geselecteerd voor het album N.E.W. 6.0. Steve Mensink, Grimm Limbo, Sonurber, De Sluwe Vos en Détaché vertegenwoordigen deze nieuwe lichting op de-Affaire.

Met de expertise van het Gelders Singer Songwriter Festival is de-Affaire verzekerd van een aantal zeer getalenteerde singer-songwriters: Indasol, Maura ten Hoopen, Nienke Deiters, Eek en Mees zijn te zien op Habana.

Extrapool is het huis voor alle hokjesdoorbrekende kunst en performances en levert al jaren een vaste bijdrage aan de-Affaire met verrassende acts in de Barbarossa Ruïne. Dit jaar weet je weer niet wat je te wachten staat met de post-nucleaire reggae The Dreams uit Strassbourg, het arsenaal aan Gameboys en Super Nintendo’s van de Londense Der Warst, het duo Scarlatti Goes Electro dat barokke klaviermuziek door de mangel haalt, de heruitgevonden new age van Stellar OM Source, de nieuwe Liverpoolse psychpopsterren Stealing Sheep, multi-instrumentalist Thiaz Itch en ten slotte Les Trucs, de thrashversie van Jean Michel Jarre.

Op in-Motion, van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli op het Bloemenwapen, staat een programma dat voor, door en met Nijmeegse jongeren is samengesteld met veel Nijmeegse bands, veelbelovende mc's, dj's en b-boys, showcases en ongewone samenwerkingen. Op het programma staan Young Gunz, Mauricee, Alex Jansen & Anel, Mike Mago, Kill Ferelli, Audio Outrage, Nijmegen Gaat Vreemd, Easy Trigger, Joris Ruijzenaars, Ejis & Cirino Brown, Tandem Hiphop Showcase, Dubbel-Zo-Dwars Showcase, Overtref & Mr Simple, Gers Pardoel, Skandaal!, Discipline & Rather Real, Jetlox, Skip & Die en Elephant Soundsystem.

Dankzij deze inbreng van talent uit alle mogelijke hoeken en gaten  is de-Affaire weer 53 namen rijker! Helaas heeft het festival ook een paar afzeggingen gehad: Edward Sharpe, MDC, The Books en Jah6 kunnen er om verschillende redenen helaas niet bij zijn van 16 t/m 22 juli in het Valkhofpark.

Met nu al zo'n 117 namen op het programma en nog een reeks mooie verrassingen in petto belooft het een mooie zomer te worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland