de-Affaire 2011 maakt het programma compleet de-Affaire 2011 maakt het programma compleet

Ook laatste namen voor Habana

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

de-Affaire 2011 maakt het programma compleet

Ook laatste namen voor Habana

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Daar zijn ze dan, de laatste namen voor de-Affaire! Met natuurlijk de winnaar van de Roos van Nijmegen, Kayser Karel, maar ook nieuwe namen voor Habana. Lees snel verder voor meer!

Ook laatste namen voor Habana

Daar zijn ze dan, de laatste namen voor de-Affaire! Met natuurlijk de winnaar van de Roos van Nijmegen, Kayser Karel, maar ook nieuwe namen voor Habana.

de-Affaire

Little Dragon
Dit draakje broedt op pure electropoppareltjes en spuuwt wolkjes van funky new wave jazz. Klinkt als een ongeloofwaardige combinatie? Niet vreemder dan een grote hagedis met vleugels.

Pioneers of Love
Buitenaardse pathos van internationale allure. Synthesizers, riffs en een hartslag. Het viertal bewijst dat de beste wave niet langer van Britse bodem hoeft te komen. De viermansformatie uit Leeuwarden creëert live een huizenhoge muur van donkere bombast.

Kayser Karel
Kayser Karel maakt eigenzinnige rockmuziek, die wordt gekenmerkt door zware gitaarriffs, het opvallende stemgeluid van de zanger en het gebruik van oneven maatsoorten. Een unieke mix die de band de Roos van Nijmegen opleverde.

Habana

Imperial Tiger Orchestra
Dit Zwitserse orkest haalt zijn inspiratie uit de gouden eeuw van de Ethiopische muziek, bij muzikanten als Mahmoud Ahmed en Mulatu Astatqe. De rijke Ethiopische melodieën en opzwepende ritmes worden door het Imperial Tiger Orchestra gecombineerd met moderne technologie en nieuwe muzikale ideeën.

La Chiva Gantiva
La Chiva Gantiva vormt een waardige afsluiter voor de Habana Mainstage. Met zijn aanstekelijke Colombiaanse folkmuziek en een flinke portie zon en gezelligheid kan deze band het echte Habana-aan-de-Waal-gevoel door laten schemeren aan het einde van de avond.

Ceumar
Ceumar combineert op unieke wijze Braziliaanse folk met invloeden uit de pop, bossa-nova, jazz en samba. Als een ware Braziliaanse singer-songwriter speelt en zingt ze poëtisch over het alledaagse leven, verdriet en geluk, en natuurlijk de passie.

Diederik Rijpstra’s Wampum
Een van de meest talentvolle en veelbelovende trompettisten van Nederland. De in New York wonende trompettist is een onconventionele, intuïtieve en emotionele speler met een uniek en integer geluid.

Estafest!
Mingus meets Schoenberg meets Bach meets Radiohead. Vier van de meest eigenzinnige improvisatoren in een zeer ongewone kamermuziek-bezetting: Anton Goudsmit, Oene van Geel, Mete Erker, en Jeroen van Vliet.

Taxidermist
Groovende stoner met een vette funklaag en dolgedraaide samples. Een band die zijn naam waarmaakt want de songs van Taxidermist gaan over aangereden wild en wat je daarvan kunt maken.

Hekking!
Schijnbare tegenstellingen komen samen bij Hekking! Klassiek, pop en mainstream jazz versus ongebonden improvisaties, vaudeville, filmmuziek en smartlappen. Tijdens de Dag van het Levenslied scoorde dit duo een grote hit met o.a. De Vlieger van Hazes.  De rolverdeling tussen deze twee gelauwerde musici heeft veel weg van de burgemeester en wethouder van Juinen. Kortom: niets is wat het lijkt bij HEKKING!

Mozart Hip Guy
Mozart Hip Guy is een band rondom songwriters en vrienden Roel Smeets & Menno Krivokutya: met verve en vol levenlust spelen zij hun rock-'n-roll levensliederen. In de herfst van 2009 kruisten de wegen van Smeets en Krivokutya elkaar en sindsdien hebben zij het kruispunt nooit verlaten: rotondes, spoorwegovergangen, stoplichten, maar vooral snelwegen hebben zij daar gebouwd met hun onvervalste liefde voor popmuziek uit het hart.

Die Wiedergutmachung
Deze half-Nederlands, half-Duitse band uit Arnhem speelt eigen composities, variërend van epische, melancholische ballads tot funky grooves. Dit jonge kwartet barst van het talent en de energie, en op piekmomenten zorgt dat voor flinke rock-ontploffingen.

PUUR
PUUR maakt Nederlandstalige liedjes met klassieke thema’s als liefde, leven en verlangen.

The Indoor Park
Deze band rondom singer-songwriter Gijs Oomkes speelt overwegend akoestische liedjes met een onmiskenbaar punkig randje. Denk aan bands als Dashboard Confessional, The Get Up Kids, Taking Back Sunday en Brand New.

Lewinsky Quartet ft. Mete Erker
Drie musici die hun roots in de (Blue Note) jazz van de jaren vijftig en zestig hebben, maar aan wie recentere muziekstromingen absoluut niet ongemerkt voorbij zijn gegaan. Spil van het Lewinsky Quartet is Arno Krijger, die niet alleen het Hammondorgel speelt, maar tevens met zijn voeten de baspedalen beroert.

Voyage Sans Fin
Deze drie jonge Nijmeegse muzikanten ben je misschien eerder al op de boot tegenkomen. Ze spelen 'hot jazz’ in navolging van hun idool Django Reinhardt. Met twee gitaren en een bas vormen ze een akoestische formatie die makkelijk zijn biezen pakt, om overal op te kunnen duiken om een potje gypsy swing en jazz standards te spelen.

Niels Onstenk
Gitarist Niels Onstenk is eind juni 2010 afgestudeerd aan het conservatorium Utrecht. Hij speelde voor zijn afstuderen zijn favoriete stukken en eigen composities en werd met een zeldzame 10 beloond. De gitarist wordt alom geprezen om zijn muzikale overzicht, virtuositeit en zijn vocale kwaliteit op het instrument, “Een vocalist op gitaar”.

Benieuwd wanneer welke band speelt? Of wil je een overzicht van het gehele programma van de-Affaire en Habana? Bekijk dan de website van de-Affaire en Habana

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen doet ook dit jaar weer verslag van de-Affaire. Houd onze site in de gaten voor meer informatie!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland