Wat is er aan de hand in muzikaal Gelderland? Aflevering: Aalten Wat is er aan de hand in muzikaal Gelderland? Aflevering: Aalten

Club 3VOOR12/Gelderland in Aalten: Geiser, Emperors en Bandito

, Tekst: Bas Bevers en Erik Nijsten

Wat is er aan de hand in muzikaal Gelderland? Aflevering: Aalten

Club 3VOOR12/Gelderland in Aalten: Geiser, Emperors en Bandito

Tekst: Bas Bevers en Erik Nijsten ,

Hoewel de meeste Gelderse optredens wellicht in Arnhem of Nijmegen plaats vinden, zijn er in heel Gelderland uiteraard muzikale happenings. Tijd om eens te kijken wat er allemaal aan de hand is in Gelderland. In deze eerste aflevering: Aalten. Dat is namelijk waar zaterdag 9 juli Club 3VOOR12/Gelderland neerstrijkt. Bandito, Geiser en Emperors staan op het podium.

Club 3VOOR12/Gelderland in Aalten: Geiser, Emperors en Bandito

Hoewel de meeste Gelderse optredens wellicht in Arnhem of Nijmegen plaats vinden, zijn er in heel Gelderland uiteraard muzikale happenings. Tijd om eens te kijken wat er allemaal aan de hand is in Gelderland. In deze eerste aflevering: Aalten. Dat is namelijk waar zaterdag 9 juli Club 3VOOR12/Gelderland neerstrijkt, en wel in discobar De Loods. In samenwerking met Kunst en Cultuur Gelderland en Nijmegen Rock City staan Bandito, Geiser en Emperors op het podium.

Waar ligt Aalten?
Ver in de Achterhoek, dicht bij de Duitse grens en omgeven door rust en natuur. In de zomer is de omgeving rond Aalten prachtig groen. Ideaal voor een fiets- of wandeltocht. Op de fiets is het maar een half uurtje naar Duitsland.

Waar kennen we Aalten van?
Niet. Wie gelooft in op handen zijnde waternoodsrampen, het einde der tijden en Armageddon heeft wellicht ooit een bezoek gebracht aan de boerderij van de Wachters Van De Nacht. Volgens hen zal de boerderij namelijk gespaard blijven. De kans is echter groot dat ook dit geen belletje doet rinkelen.

Wel heeft Aalten enkele ‘celebs’ in petto zoals Angus Young van AC/DC of wereldkampioen biljart Hans Vultink. De vaste volgers van deze site zullen Hadrian’s Wall wel kennen. Zij stonden afgelopen maand in de finale van Kaf en Koren.

Volgens Ruud Engelbarts, verbonden aan poppodium Shuffle, is er geen sprake van een typische Aaltense scene: “Momenteel zijn er redelijk wat bands inderdaad: Blizzard, Spawn, Johnny Camaro, Hadrian's Wall, om er wat te noemen. Verder wonen er muzikanten van onder andere AC/DC, Normaal, De Staat en Shaking Godspeed in Aalten. Een groot deel van Geiser heeft Aaltense roots. Een echte scene is er echter niet; iedereen doet een beetje zijn eigen ding. Toch kent iedereen elkaar, omdat er één café is waar zo ongeveer alle muzikanten komen: Oerkroeg Schiller. Daarnaast zijn er een aantal jaarlijks terugkerende festivals. Voor de rest is Aalten een dorp zoals alle dorpen; een hoog ons kent ons gehalte."

Hoe kom je in Aalten?
Vanaf Arnhem over de A12 richting Doetichem. Vervolg je de weg over de A18 richting Enschede. Via de N18 en de verkeersborden is Aalten eenvoudig te vinden. De A18 biedt een hemels panorama en weidse landschappen. Perfect voor Autobahn van Kraftwerk. Vanuit Arnhem rijdt een stoptrein naar Aalten.

Waar koop je de beste muziek?
Helaas. De cd-speciaalzaak staat leeg en de ruimte is te koop.

Waar kun je de dorst lessen?
Oerkroeg Schiller is the place to be. Het is niet alleen een ouderwets bruin eetcafé, maar het is ook een podium waar regelmatig bandjes spelen. Daarnaast heeft Schiller een filmzaal, al zijn de vertoonde films niet de meest actuele.

Wat is er nog meer te beleven in Aalten?
Aalten heeft een mooi oud centrum met veel groen eromheen. Ook liefhebbers van musea komen aan hun trekken. Er zijn er maar liefst vier. Daarnaast is er nog De Loods, de thuisbasis van poppodium Shuffle.

Ruud Engelbarts: “Sinds 2004 organiseert Shuffle live muziek in Aalten voor liefhebbers uit alle genres. Shuffle is een samenwerkingsverband aangegaan met plaatselijke discobar De Loods. De Loods bestaat al heel wat lentes. In een ver ver verleden stonden hier acts zoals Herman Brood en The Golden Earing. De Shuffle-avonden vinden altijd plaats op de tweede zaterdag van de maand, hoewel er af en toe een uitzondering is. Bijna alle alternatieve bands zijn welkom. In het verleden stonden bij ons bands die voor het eerst optraden, maar ook ervaren bands als The Apers, Death Letters, De Staat, Bloody Honkies, Shaking Godspeed, Diggeth etc. Over het algemeen ligt de nadruk bij de programmering richting de rock-'n-roll. 't Mot knapp'n! is het motto. Dit kan echter uiteenlopen van rauwe punk en rock-'n-roll, zweverige tonen van postrock tot lomp psychedelische doom.”

Benieuwd geworden naar Aalten? Kom dan aanstaande zaterdag naar Club 3VOOR12/Gelderland. In samenwerking met Kunst en Cultuur Gelderland en Nijmegen Rock City staan de rockbands Bandito, Geiser en Emperors op het podium. Dit staat garant voor een avond met de volumeknoppen op standje 11, rijkelijk vloeiend bier en menig vuil gitaarriffje.
 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland