Vanderbuyst haalt zijn inspiratie uit de Himalaya Vanderbuyst haalt zijn inspiratie uit de Himalaya

Jongste fan is 3 jaar oud

, Tekst: Pieter-Paul Spiertz / Foto: Tom Roelofs

Vanderbuyst haalt zijn inspiratie uit de Himalaya

Jongste fan is 3 jaar oud

Tekst: Pieter-Paul Spiertz / Foto: Tom Roelofs ,

Het jonge Nederlandse hardrocktrio Vanderbuyst speelde op de-Affaire de laatste, drukbezochte show van een tour en duikt vanaf maandag de studio in om een tweede album op te nemen. Daarna zullen overigens weer allerlei festivaloptredens volgen.

Jongste fan is 3 jaar oud

Het jonge Nederlandse hardrocktrio Vanderbuyst speelde op de-Affaire de laatste, drukbezochte show van een tour en duikt vanaf maandag de studio in om een tweede album op te nemen. Daarna zullen overigens weer allerlei festivaloptredens volgen.

WIE: Willem Verbuyst en Barry van Esbroek, gitarist en drummer van Vanderbuyst
WAAR: Backstage achter het Waalpark-podium
WANNEER: zondag 17 juli 2011, vlak na hun optreden

Houden jullie van wandelen?
Willem: "Eigenlijk wel. Ik ben een half jaar geleden naar Nepal geweest om lekker door de bergen te wandelen en fijn mijn hoofd leeg te maken. Ik kreeg inspiratie voor nieuwe nummers van alle grootse dingen die je daar ziet: de hoge bergen, de Himalaya, maar ook de jungle waar je nog tijgers en neushoorns kan zoeken. Ik ben een maand geweest, samen met m'n vriendin en een gitaar. Na die maand had ik bijna een plaat af. Slechts één keer ben ik zonder gitaar op vakantie geweest, dat was niet zo slim. Daar gaan mijn vingers van jeuken."
Barry: "Ik houd niet van wandelen, ik krijg snel last van mijn voeten. Bovendien heb ik weinig geld, door te wandelen zouden mijn schoenen veel te snel slijten!"

Wat is jullie mooiste festivalervaring?
Willem: "Poeh. Da's lastig. We zijn een heel jonge band, het laatste half jaar gaat heel snel. Op Paaspop speelden we voor het eerst op een echt groot podium. Dat was echt even slikken, zo'n grote tent. Wow. Een week geleden speelden we op Bospop en stonden we tussen al onze grote helden. dat is óók heel bijzonder. We openden het hoofdpodium en stonden 's middags met een biertje naar Thin Lizzy en Glenn Hughes te kijken. We waren daar echt de groentjes."
Barry: "En had je ons optreden net gezien? We hadden de jongste headbanger ooit! Volgens mij was-ie drie ofzo. Hij kwam om een button vragen en was er superblij mee. Hij had al een spijkerjackie, dus hij was er vroeg bij. Er zat al één button op. Daar komt er een bij, dat weet ik zeker!"

Wie zouden jullie volgend jaar op de-Affaire willen zien?
Willem: "Eigenlijk is mijn wens al in vervulling gegaan. Ik ben blij dat ik Black Bottle Riot heb gezien. Gave muziek, goeie gasten. Ik houd hun MySpace al twee jaar in de gaten, en we proberen al tijden af te spreken een keer samen op te treden. Al die tijd kwam het er niet van, maar dat is nu eindelijk gelukt! Verder tip ik een bevriende band, The Devil's Blood. Muziek met heel veel sfeer."

In Nederland wordt ernstig bezuinigd op cultuur. Waar zouden jullie op bezuinigen?
Willem: "Kijk... ik ben niet zo politiek geëngageerd, maar er moet gewoon op alles wat bezuinigd worden. Cultuur hoort daar jammer genoeg ook bij. Het is even doorbijten, maar ik denk dat het niet verkeerd is. Iedereen moet effe wat harder werken, de mensen die het echt waard zijn komen er echt wel bovenop. Ach, en over een paar jaar hebben we wel weer een nieuw kabinet."

Met wie op de-Affaire zouden jullie wel een affaire willen?
Barry: "Zijn er geen chicks-bands?"
Willem (bestudeert het programma): "Hmm, Birth of Joy! Jonge gasten, maar ze maken heel coole muziek. Die moet je in de gaten gaan houden. Ze gaan er echt voor. Die zou ik wel vaker willen zien en dat gaat nog wel gebeuren. Ah, en ik zie Shaking Godspeed, ik zou met die Wout wel eens een snaartje willen pingelen. Toffe lui, goede gitarist. Speelt ook met gevoel. Dat is gaaf om te zien."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland