Roy Santiago zou de Vierdaagse weleens mee willen lopen Roy Santiago zou de Vierdaagse weleens mee willen lopen

"Het is toch een prestatie om de eindstreep te halen"

, Tekst: Tim Arets / Foto: Thijmen Sietsma

Roy Santiago zou de Vierdaagse weleens mee willen lopen

"Het is toch een prestatie om de eindstreep te halen"

Tekst: Tim Arets / Foto: Thijmen Sietsma ,

Even loopt Roy Santiago weg bij het concert van Pien Feith, om te vertellen dat hij "echt te lui" is om te wandelen. Zo meteen moet de in Nijmegen woonachtige zanger zelf ook optreden, maar zenuwachtig is hij niet. Hij moet alleen nog wel even de knipperlichten van zijn auto uitzetten.

"Het is toch een prestatie om de eindstreep te halen"

Even loopt Roy Santiago weg bij het concert van Pien Feith, om te vertellen dat hij "echt te lui" is om te wandelen. Zo meteen moet de in Nijmegen woonachtige zanger ook optreden, maar zenuwachtig is hij niet. Hij moet alleen nog wel even de knipperlichten van zijn auto uitzetten.

WIE: Roy Santiago uit Nijmegen
WAAR: Onder een boom achter de Barbarossa Ruine
WANNEER: Zondag 17 juli 2011 om 17:30

Hou je van wandelen?
"Nee, ik ben echt te lui om vaak te wandelen. Aan de Vierdaagse zou ik misschien een keer meedoen, omdat ik dat een knappe prestatie vind. Daarvoor zou ik mijn luiheid wel aan de kant zetten."

Wat is je mooiste festivalervaring?
"Bij een optreden wilden gitarist Melvin en ik heel rock 'n' roll overkomen en doen alsof we de hele kleedkamer zouden verbouwen. Natuurlijk deden we dat niet, maar we vonden het wel grappig om íets te doen. We zagen een boek liggen met een boekenlegger. De boekenlegger hebben we verplaatst, wat we zelf erg grappig vonden. Verder heb ik natuurlijk heel veel coole bands mogen zien op verschillende festivals, met als hoogtepunt Elliott Smith."

Wie zou je volgend jaar op de-Affaire willen zien?
"Oeh, dat is wel een lastige vraag. De-Affaire staat bekend om het programmeren van nieuwe bands, maar Stephen Malkmus zou ik erg graag willen zien. Dat is echt een goede artiest."

In Nederland wordt ernstig bezuinigd op cultuur. Waar zou jij op bezuinigen?
"Ik zou op de vliegtuigen bezuinigen, zoals die JSF. Die is nergens voor nodig. Verder vind ik de grote snelwegen overbodig."

Met wie op de-Affaire zou jij wel een affaire willen?
"Op dit moment heb ik een affaire met mijn vriendin. In september gaan we hier in de kapel op het Valkhof trouwen. Dinsdag heb ik daar een kapelsessie, ik vind het heel leuk dat ik een optreden kan doen waar ik over een paar maanden ga trouwen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland