Oninteressant experimenteren met Vom Grill en Remörk

Gemanipuleer van cassettebandjes, stemmen en elektronica boeit niet

Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Rianne Luiten ,

Het programmeren van experimentele muziek op de-Affaire is altijd een gok. Deze avond pakt de gok met de Belgen Vom Grill en Remörk jammerlijk uit.

Gemanipuleer van cassettebandjes, stemmen en elektronica boeit niet

Het programmeren van experimentele muziek op de-Affaire is altijd een gok. Deze avond pakt de gok met de Belgen Vom Grill en Remörk jammerlijk uit.

CONCERT
Vom Grill en Remörk, Barbarossa, woensdag 20 juli

MUZIEK
De muziek van Remörk laat zich het beste omschrijven als soundscapes waar elektronica, stem en casettebandjes een hoofdrol spelen. Dezelfde ingrediënten spelen ook bij Vom Grill een hoofdrol. Laatstgenoemde maakt echter meer gebruik van zijn zangstem en ook ritme wordt bij Vom Grill niet geschuwd.

PLUS
Vom Grill opent de show met een korte, maar afwisselende show. Loops met stemmen en de live gezongen / geschreeuwde kreten van Vom Grill worden afgewisseld met het zonnige geluid van diepe dub reggae. Hoewel er niet veel op het podium gebeurt, weet Dennis Tyfus, de man achter Vom Grill, toch de aandacht goed vast te houden. Bij het optreden van Remörk valt er geen zonnestraal te ontdekken. Zware monotone brommen, piepen en geluiden vormen samen een intense noisy soundscape. Tot slot staan beide heren nog samen op het podium. Een opbouw of idee bij hun samenspelen is helaas ver te zoeken waardoor het verzand in een enorme bak herrie.

MIN
Beide acts zijn op het laatste moment ingevallen voor Stealing Sheep, de band die vanavond eigenlijk moest optreden. Toch blijft de grootste vraag bij beide optredens wat zij op de-Affaire te zoeken hebben. Een beetje experimentele muziek is natuurlijk helemaal prima, graag zelfs. Maar dit gaat voor de-Affaire wel ver. Het merendeel van het publiek staat eerder verbijsterd dan oprecht geïnteresseerd te kijken, maar er zijn ook veel mensen die zelfs die moeite niet nemen en gewoon snel de Barabrossa Ruïne verlaten.

CONCLUSIE
De experimentele muziek van Vom Grill en Remörk overtuigt vanavond helaas niet. Daarvoor is het allemaal net iets te veel experiment en te weinig interessant.

CIJFER
4