Met Starfucker duurt drie kwartier erg lang

Weinig spectaculaire show om snel te vergeten

Tekst: Michael Weijers ,

Een mix van punk en grunge kan erg aanstekelijk zijn. Helaas moet er dan wel iets meer lef in zitten.

Weinig spectaculaire show om snel te vergeten

Een mix van punk en grunge kan erg aanstekelijk zijn. Helaas moet er dan wel iets meer lef in zitten.

CONCERT
Starfucker, Lift!-podium, vrijdag 22 juli

MUZIEK
Mix van punk en grunge.

PLUS
De snellere nummers komen veel beter over dan de rest. Jammer genoeg zijn dit er veel minder dan de rustige nummers. De band lijkt er dan iets meer zin in te hebben en de lichte schreeuw van de zangeres past er dan beter bij. Op het einde komt de mannelijke gitarist iets losser, maar dan is de aandacht helaas al afgedwaald.

MIN
Deze band lijkt behoorlijk ongeïnspireerd. Af en toe onderneemt een van de gitaristen een poging om beweeglijker te zijn, maar dit straalt simpelweg geen kracht uit. Wanneer de zangeres clean zingt, is dit niet altijd even zuiver. Instrumentaal gezien is het weinig spannend en simpel. De korte 'bassolo' van 2 akkoorden is hier het levende bewijs van. Verder lijken de nummers veel op elkaar omdat er veelvuldig hetzelfde ritme wordt aangehaald.

CONCLUSIE
Deze show mag snel vergeten worden. Zowel op gebied van de techniek als van de uitstraling is er nog werk voor deze band. En begin dan alstublieft met het schrijven van snellere nummers en laat wat meer spelvreugde zien. Wees niet verbaasd als het publiek na enkele oproepen nog niet verder naar voren komt als je als bandlid zelf vastgepind op een vierkante centimeter voor je uit of naar je instrument staat te staren.

CIJFER
4